· · Коментара: 0
бакина кухиња

Може као предјело, самостално јело или додатак уз главно јело: Састојке већ имате у кући (ФОТО/ВИДЕО)

Практичан рецепт.

1612081349_20210130_134307.jpg
Фото: Приватна архива

Потребно је:

  • 3 јаја
  • 100 гр сира
  • 50 гр суве сланине
  • 100 гр паризера
  • 1 веза младог лука
  • 200-250 мл киселе воде
  • 150 гр кукурузног брашна
  • мало соли
  • 1/2 прашка за пециво
  • 50 мл уља

Прочитајте још: САВРШЕН РУЧАК: Данас припремамо гулаш са пилећом џигерицом (ФОТО/ВИДЕО)

 Припрема:

Пропржити на коцке суву сланину и на коцкице паризер. Извадити, па у ту масноћу убацити сецкан млад лук. Јаја умутити, додати уље, брашно са прашком за пециво.

Фото: Приватна архива

Додати измрвљен сир оставити једну коцкицу. Убацити у пржен паризер и суву сланину (оставити за две кажике са стране.

Прочитајте још: ВРЕДИ ПРОБАТИ: Данас припремамо домаћу саламу шункарицу (ФОТО/ВИДЕО)

Фото: Приватна архива

На крају додати пржен лук и киселу воду и све деобро изједначити. Плех обложити пек папиром па на дно ставити остатак пржене сланине и паризера и распоредити по дну и излити тесто преко сланине. Пећи на 210 степени Ц око сат времена. Служити топло како год вам је потребно.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљите Коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.