Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
МОЋНА ДЕЈСТВА

Може ли 5 ШОЉА ЧАЈА дневно побољшати ваше ЗДЕАВЉЕ? Ми вам дајемо ОДГОВОР

Увек је право време за чај!

1602332806_Depositphotos_35841077_s-2019.jpg
Фото: Депозит
Oglas

Истраживање показује да би 5 шоља чаја дневно требало да чини чуда за наше здравље. Откривамо вам скривене здравствене бенефиције чаја стављањем чајника на шпорет без изговора!

Шоља чаја може решити многе проблеме. У Холандији се подстиче да људи пију чај током целог дана, а не само током доручка. Од четврте године деца тамо добијају чај у вртићима и школама за пиће уз ручак, што их подстиче да ову лековиту течност пију од малих ногу.

Од 3 до 5 шоља чаја дневно је права мера!

Холандско здравствено веће, које је независно научно тело и саветује парламент, објавило је смернице о пијењу чаја. Људима се саветује да пију између три до пет шоља чаја дневно.

- Открили смо да у научној литератури постоје јасни показатељи током последњих 10 година да је пијење чаја добро за ваше здравље. Три до пет шоља чаја дневно смањиће крвни притисак, ризик од дијабетеса и можданог удара, што је једна од наших 16 смерница - рекла је Еерт Сцхотен, портпаролка здравственог савета. Међутим, чај мора бити зелени или црни, биљне и воћне опције се не рачунају.

Прочитајте још: Идеалан за пушаче: Напитак који чисти плућа, а можете га САМИ НАПРАВИТИ

Тим Бонд из Саветодавног одбора за чај рекао је да су холандске смернице у складу са оним за шта се залажемо. Бројне недавне студије показале су да пијење од 3 до 5 шоља чаја дневно смањује ризик од кардиоваскуларних болести и можданог удара на дужи рок. Тим је такође истакао да и друге краткорочне студије такође показују да свакодневна конзумација чаја позитивно утиче на здравље нашег срца.

Фото: Депозит

Читава гомила студија такође је показала скривене здравствене предности зеленог чаја, наиме да шоља чаја делује као моћан антиоксиданс који не само да чисти нашу кожу и тело, већ и убрзава метаболизам, учествује у варењу и штити нас од многих карцинома и деменције.

Прочитајте још: Да ли ВИДИТЕ ДОБРО? Ово су КЉУЧНА УПОЗОРЕЊА која офтамолози упућују како би очи остале ЗДРАВЕ

Дакле, сада знате шта вам нуди скромна шоља зеленог или црног чаја неколико пута дневно. Хоћете ли икада више одбити позив за чај?

Сезона прехладе и грипа је стигла! Нека ове године купљени сируп замени овај домаћи рецепт за лечење кашља и упале плућа.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas