Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ТАЈНЕ

Мршаве жене откриле тајну витке линије

Имају посебан животни стил и навике

1609947977_woman-3177574_640.jpg
Фото: Пиxабаy
Oglas

Већина мршавих особа има неколико добрих стратегија помоћу којих одржава своју стечену линију или ону коју им је природа дала.

Прочитајте још: ДУЖИНА ПРСТИЈУ ЈЕ ПРЕСУДНА: Ево како да изаберете савршен облик ноктију (ФОТО)

Никада нису на дијети

Мршави нису на дијети у уобичајеном поимању речи дијета у којој се одлучујемо на све или ништа. - Морате да се решите менталитета дијете и схватите да треба трајно да промените животни стил. Тајна је у ограничењу унетих калорија, али исто тако морате да анализирате којим се намирницама храните и које нису разуман избор ако желите да стањите свој струк. Мршаве особе имају уравнотеженију исхрану него оне које мучи вишак килограма: једу воће и поврће и велике количине влакна која могу да придонесу осећају ситости (од мало хране имате утисак као да сте појели пуно). Нека вода буде ваш савезник - пијте до две литре дневно.

Знају колико су тешке

Мршаве особе увек знају колико имају килограма, што је најједноставнији начин на који могу да примете да ли су се удебљале или не. Често се мерите и из ове радње извуците поуку: ако се казаљка спушта, само тако наставите, међутим, ако идете у позитиву, схватите то као велики миг и анализирајте своју прехрану и ниво телесне активности.

 

Фото: деспоситос

Често вежбају

Вежба за мршаве људе није казна, него животни стил. За квалитетно и дуготрајно мршављење морате да укључите и вежбање у своју свакодневицу. Једино тако ћете успешно да сагорите масне наслаге и доведете се у форму. Чак иако нисте фитнес фанатик, никада није прекасно за почетак вежбања. И 15-минутна шетња током дана биће корак у правом смеру. Једном када почнете да уживате у сагоревању калорија и ендорфинима који се стварају у нашем мозгу после фитнеса, потражите нове облике тренинга или забавних телесних активности на отвореном.

Фото: пиxабаy

Не решавају проблеме храном

Емоционално храњење је карактеристика особа које посегну за чоколадом, кексом и гуменим бомбонама када им се догоди нешто лоше, када се осећају потиштено и желе да се утеше храном. - Када сте узнемирени, усамљени, фрустрирани, љути или када вам је досадно, поставите себи ово питање: „Да ли ће храна заиста да реши проблем или ћу се на крају осећати горе? Шансе су да храна неће решити шта год да вас мучи, зато је важно да направите попис малих ужитака којима можете да се окренете уместо храни - саветује Ен Флечер. Позовите пријатеља, идите у шетњу, играјте се с кућним љубимцем, помозите детету да напише домаћи задатак или уроните у пенушаву купку.

Престају да једу када су сите

Ако имате потребу да „почистите" све што се налази на тањиру, без обзира на то ослушкујете ли своје тело или не, имате проблем. Мозак отпушта сигнале ситости тек 20-ак минута после оброка, што је главни узрок преједања - једемо док има хране испред нас. Мршаве особе једу полако, темељно жваћу и за време оброка само једу - не гледају телевизију, не читају часопис или раде неку сличну радњу која заокупља њихову пажњу. На тај начин можете пре да осетите колико вам је хране заиста довољно и да спречите преједање.

Фото: деспоситос

Не окружују се искушењима

Уместо залиха брзе хране, слаткиша и грицкалица, кухињу и дневни боравак испуните свежим воћем. То не значи да никада не можете да уживате у мало чоколаде, међутим, ако су овакве намирнице унутар вашег видног поља, стално ћете бити у искушењу да их поједете.

Дозволе себи да згреше

Мршаве особе раде управо супротно од особа које су на дијети: дозволе себи по неки „слатки" грех с времена на време или чак и сваки дан. Једноставно поједу оно што желе. На овај начин нећете имати осећај како сте се одрекли великог дела намирница које волите да једете, а трик је у томе да поједете малу количину. Значи никако целу чоколаду, него једну-две штангле.

Прочитајте још: Сви се питамо зашто су Францускиње симбол за савршену фигуру и елеганцију, а ево које су њихове тајне

Никада не мирују

Мршави људи ретко сједе - тако тврде стручњаци америчке клинике „Мејо". Они су својим истраживањем установили да мршаве особе у просеку седе два сата мање од гојазних испитаника. На овај начин могу да потроше и до 350 додатних калорија сваког дана! Чак и ако морате да седите осам сати на послу, немојте да се улењите. Прескочите вожњу лифтом и одаберите степенице, чешће протегните ноге и шетајте, телефонске разговоре обављајте у ходу.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas