· · Коментари: 0
ПРЕВЕНТИВА

Мучи вас надутост, МУЧНИНА или ПОДРИГИВАЊЕ? Потражите у кући ову КЕСИЦУ

За њу кажу да је универзални лек против свих болести, а ова супстанца по хемијском називу натријум хидрогенкарбонат је безопасна. кСпада у најјефтиније и најприступачније производе са најразличитијом употребом

1592942853_soda-bikarbona.jpg
Фото: Depositphotos

Оно што је најзначајније, сода бикарбона је потпуно безопасна. Ову чињеницу потврђује америчка Агенција за заштиту животне средине, која наводи да се Натријум бикарбонат “сматра генерално сигурним”. Најбоље од свега - то је најјефтинији и најприступачнији производ!

Вежбе за груди прочитајте овде: Представљамо вам ТРИ ВЕЖБЕ које су идеалне за груди, али у ЈЕДНОМ СЛУЧАЈУ их не смете радити (ФОТО/ВИДЕО)

Једноставно, употреба соде бикарбоне је свестрана

Као превентива сода ће помоћи у балансирању киселине и базе у нашем телу. Натријум хидроген карбонат је базна супстанца која се не раствара лако у води, али брзо делује као антацид па нас решава надутости, мучнине, подригивања и лошег задаха.

Прочитајте још: ДОКАЗАНО - Убоди пчела лече разне болести, Русија признала овај вид терапије као ЗВАНИЧАН

Готово тренутно отклања проблем са вишком желудачне киселине а служи за алкализацију целог организма. Помаже при прехлади и грипу, дијабетесу, дерматолошким обољењима али и када је у питању орално здравље, хигијена зуба и усне дупље.

Прочитајте још: Пут до ЗДРАВЕ КОСЕ води преко КАКТУСА!

Терапија сода-бикарбоном помоћи ће нам при лечењу мокраћне бешике и киселости урина. Добра је за регенерацију коже и слузокоже.

Рецепт са содом бикарбоном 

Једном дневно треба размутити једну равну кашичицу соде бикарбоне у чашу воде и попити. Али, овде се мора обратити пажња на то да је сода јестива, односно, да не садржи алуминијум у себи, тако да ју је најбоље купити у апотеци.

За почетак није лоше кренути са мањом дозом, са пола кашичице. Ово би најбоље било радити увече.

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.