Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
КУЋНА АПОТЕКА

Мучи вас УПОРАН КАШАЉ? Направите лековити сируп са ЗАЧИНОМ из кухиње

Проблем са бронхијалним кашљем може се лечити домаћим препаратом

1611074441_paprika.jpg
Фото: Pixabay
Oglas

Кашаљ често може довести и до појаве бола у грудима. У таквим случајевима, један од најстаријих и најефикаснијих лекова је љута млевена паприка. Она помаже да се убрза цикулација крви, доприноси ублажавању упале и смирује бол који настаје усљед упорног кашља.

Љуте паприке имају ниску енергетску вредност, па су одличне за дијеталну исхрану, нарочито због тога сто обилују минералима, посебно калијумом,  манганом и молибденом

Прочитајте још: Да ли имате кукурузно брашно? Нећете веровати шта можете њиме да ОЧИСТИТЕ

Свака боја паприке у себи садржи различите врсте фитохемикалија потребних за здраво функционисање организма. Велики број фитохемикалија у паприкама има антиоксидантна својства, па могу спречити или смањити симптоме одређених болести. Осим тога оне могу бити и различитог укуса, па су тако неке благе и слатке а друге љуте.

Битно је знати да какав год укус имале, паприке су веома хранљиве и спадају у биљке најбогатије витаминима Ц и А. Имају ниску енергетску вредност, па су одличне за дијеталну исхрану, нарочито због тога сто обилују минералима, посебно калијумом,  манганом и молибденом.

Прочитајте још: Да ли је боље заспати ГЛАДАН или СИТ? Један начин спречава гојазност

Домаћи сируп за кашаљ

Направите домаћи сируп за решавање проблема упорног кашља. Помешајте једну чеетвртину кашичице љуте млевене паприке са кашиком меда, две кашике воде, једном кашиком јабуковог сирћета и четвртином кашичице ђумбира у праху.

Смесу чувајте у тамној бочици изван дирекног извора топлоте. Сируп пијте два пута дневно.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas