Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
течност

Мучнина, главобоља, збуњеност... Како да знамо да смо унели превише воде?

Сви врло добро знамо да нам је вода неопходна, али да ли знате да са уносом воде може и да се претера?

1611908189_Depositphotos_11126099_s-2019.jpg
Фото: Депосит
Oglas

Вода нам помаже у одржавању телесне температуре, стварању пљувачке, у транспорту хранљивих састојака. Али превише пијења воде, рецимо литар на сат времена, може довести до низа супротности. Дакле, умереност и ослушкивање свог тела је кључно.

Прочитајте још: Како ВИТАМИН Д утиче на плодност и зачеће? Мишљења стручњака

1.  Мучнина

Када уносимо превише воде, ћелије у нашем мозгу могу да почну да бубре. Ово повећава притисак на лобању. А као симптом јавља се мучнина и повраћање.

2. Натечене руке и стопала

Велика количина воде у комбинацији са превише сланом храном, може доћи до задржавања воде, познато као едем. Тада је ниво натријума у ​​нашем телу превисок и вода за пиће може да изазове оток.

ж

Фото: Пихабеј

3. Надут стомак

Ако попијете превише воде можете се осетити надуто као да сте појели неколико великих оброка. Такође ако воду попијете брзо, можете унети много ваздуха и то ствара осећај ситости, али то је,наравно, све само привремено, осећај ће брзо проћи.

Прочитајте још: Обратите ПАЖЊУ: После ДЕПРЕСИЈЕ млади често оболе од ОВЕ болести

4. Симптоми прекомерне хидратације

Један од највећих знакова прекомерне хидратацијје је главобоља. Ту су и збуњенос, дезоријентација, повећан крви притисак и поспаност.

5. Грчење мишића

Електолити су неопходни за одржавање функције мишића. Међутим, пијење превише воде може да смањи број електролита у нашим телима. Што ће касније довести до грчева у мишићима.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas