Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
Алергија

Мушкарац изашао после туширања на хладноћу - и замало умро, а онда је откривена НЕОБИЧНА АЛЕРГИЈА

Погађа мање од 1 одсто становништва

1604921767_Depositphotos_120389124_s-2019.jpg
Фото: Депозит
Oglas

Анонимни мушкарац, иначе из острвске државе у Тихом океану, Микронезије, преселио се у нешто хладнији крај - Колорадо - и тек тада сазнао да пати од необичне алергије. Једног дана истуширао се и изашао на хладан ваздух, а касније током дана породица га је пронашла на поду купатила - тело му је било прекривено осипом и отежано је дисао. Доживео је анафилаксију - по живот опасну алергијску реакцију.

Међутим, није било познато на шта је алергичан: је ли нешто покварено појео, користио неку козметику па је кожа тако реаговала...

Прочитајте још: Испробајте: Овај ПРИРОДНИ ЛЕК стварно функционише када је у питању МАМУРЛУК!

Укућани су га одвезли у хитну, а тамо су лекари установили да пати од алергије на хладноћу! Примио је терапију и врло брзо се опоравио.

У медицини се ово стање назива копривњача (алергија) на хладноћу, а тестира се тако да се на кожу пацијента, на неколико минута, стави коцка леда. Дијагнозу потврђује осип који се јави у идућих неколико минута, преноси Инсидер.

Прочитајте још: НАДА за дијабетичаре: Научници на трагу НОВЕ ТЕРАПИЈЕ

Ово бизарно стање је ретко, може се лечити и често га људи имају само привремено. Погађа мање од 1 одсто становништва, углавном децу и адолесценте. Национална организација за ретке поремећаје тврди да је узрок непознат. 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas