Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
Представљамо

На ИПСЦ сцени Србије појавио се нови, мали, пркосни ЧИСТО ЖЕНСКИ клуб - „ЗМАЈ ОГЊЕНИ” (ФОТО)

За мање од пола године чланство клуба “Змај Огњени” броји тридесетак дама и пет почасних чланова

1629906249_Ognjeni.jpg
Огњени - фото: приватна архива
Oglas

Да практично стрељаштво није спорт резервисан само за мушкарце могу да посведоче “прве даме” ИПСЦ Србије, свака у одабраној дивизији: Снежана Момчиловић, млада нада Милица Вујичић, Јелена Савковић, Надиа Субу, Ана Виши Бујак и Миона Баџевић Анђелковић. 

Прочитајте још: Нови дизајн лансера иританта (ФОТО)

Жене у ИПСЦ су то ново и најлепше лице оружја - наглашава Миона Баџевић, свестрана спортисткиња, која је основала први женски стрељачки клуб на Балкану, а можда и у свету. - “Змај Огњени” је, само наизглед, поникао из помодарског феминизма.

Миона Баџевић Анђелковић, фото: приватна архива

Идеја је настала у јануару 2021, а два месеца касније успела сам да окупим све заинтересоване жене независно од њиховог друштвеног и породичног статуса, годишта... Заправо, све оне које су вољне да се упусте у "заразни" спорт стрељаштва, а и оне које желе да се само друже са посебним женама - отркива наша саговорница.

Желела сам да оснујем женски клуб. Да се осећају сигурно и инспирисано, да се опробају у нечему што им је можда деловало застрашујуће опасно, чак и екстремно. У клуб су се прво учланиле моје пријатељице, докторке, архитектице, правнице, маме, баке, студенткиње, бивше и садашње спортисткиње, шампионке других спортова, а ту су и три мисице Србије - поносно истиче Миона.

У практичном стрељаштву разлика у половима не утиче на учинак у надметањима, фото: приватна архива

Мислим да је посебност стрељаштва и та, што је то један од ретких спортова где разлика пола не утиче на учинак у надметањима. То показују и резултати у овераллу. Само је потребно порадити на заступљености жена у овом спорту. 

Миона је у практичном стрељаштву две године, регистровани је такмичар Савеза, а наступа за шампионски клуб “9.19”. У истом тиму налази се и Снежана Момчиловић, једна од наших најбољих ИПСЦ стрелаца, државна шампионка последњих 12 година. 

Чланице новог клуба су жене различитог друштвеног и породичног статуса, годишта... фото: приватна архива

Моја прва такмичарска сезона прошла је тако како је прошла. Успех је постигнут вољом и великом борбом, међутим, највећи напредак осетила сам на почетку друге сезоне после само два тренинга уз државног првака и светски признатог инструктора Љубишу Момчиловића. У клубу “9.19” добила сам поред врхунских тренинга и пуну слободу да водим мали женски клуб.

Миона са Сандром Бошковић првакињом Црне Горе, на стрелишту “Чешке Збројевке” у Даниловграду, фото: приватна архива

Тада нисам ни слутила да ће чланство “Змаја Огњеног” за мање од пола године бројати тридесетак дама и пет почасних чланова, каже Миона. Убрзо је уследило освајање првенства Босне и Херцеговине и Црне Горе у дресу “свог малог пркосног женског клуба”. По речима Мионе, на такмичењима, где год да је пуцала, наилазила је на предусретљиве људе отвореног срца. 

Свестрана спортисткиња Миона, фото: приватна архива

Мој највећи успех је што непрестано учим, напредујем и делим подијум са бољима од себе! У трећем колу националног првенства, Снежана је била очекивано прва, док сам ја била друга. Од како сам основала клуб, имала сам привилегију да тренирам са момцима из САЈ, радим дрy-фире тренинге уз Милоша Војиновића и са осталим члановима клуба БС. Била сам у сqаду са “Хорнетовцима”.  

Прочитајте још: Дискретни заштитник (ФОТО)

Свуда смо се сјајно дружили, што је суштина спорта. То објашњавам и девојкама у клубу, да смо ту да се подржавамо, помажемо и инспиришемо једна другу, женски и витешки. На крају, свим дамама у ИПСЦ желим бистро око, миран дах и лаган прст на окидачу!  

Жестоко и увек ка врху, фото: приватна архива

Све заинтересоване даме могу да контактирају клуб "Змај Огњени" путем друштвених мрежа или путем маила: змај.огњениЖгмаил.цом 

фото: приватна архива

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas