· · Коментари: 0
чишћење

На ове ПРЕДМЕТ У КУЋИ треба обратити посебну пажњу: Заборављамо да их дезинфикујемо

Да ли сте се икада запитали који предмети у вашем дому имају највише бактерија?

1617726720_Depositphotos_66323277_s-2019.jpg
Фото: Депосит

 Мало ко зна, али на овим предметима се складишти највише бактерија и прљавштине, а рзултати истраживања показали су да у сваком дому постоји 5 предмета које треба редовно дезинфиковати:

Сунђер

На једном сунђеру може бити више од 300 различитих врста бактерија. Да бисте минимализирали штету, мењајте сунђер сваке недеље. Или барем чешће дезинфикујте сунђер тако што ћете га прокувати или потопити у раствор сирћета у воде.

Прочитајте још: Ово је храна коју пре јела ОБАВЕЗНО морате опрати

Даска за сечење
Пластичне даске се сматрају најсигурнијим јер се могу третирати било којим средством за дефинфекцију. Дрвене даске треба редовно прати у топлој води и сушити на свежем ваздуху.

Судопера

Бактерије се налазе не само на површини судопера, већ и у одводним цевима. Важно је једном месечно урадити детаљно чишћење судопера и цеви.

Мобилни телефон

Површина мобилног телефона је пуна клица. Према истраживањима, у просеку на једном телефону живи око 17 хиљада бактерија. Да бисте спречили њихово штетно дејство по здравље, чешће перите руке и повремено дезинфикујте телефон алкохолом.

Прочитајте још: Знате ли како се ПРАВИЛНО једе БЕЛИ ЛУК? У овоме је ТАЈНА!

Даљински управљач

На површини даљинског управљача налази се невероватна количина бактерија. Барем једном дневно обришите овај предмет алкохолом и ватом.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.