Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
чување поврћа

На овим местима КРОМПИР не треба ЧУВАТИ, а никако поред ОВОГ ПОВРЋА

Да ли сте знали да је јуче обележен Међународни дан кромпира.

1597824824_potatoes-1585060_1280.jpg
Фото: Пиxабаy
Oglas

Кромпир је необичан мали гомољ који је одиграо важну улогу у светској историји и био је примарни извор хране за народе широм света. Прво се узгајао у јужном Перуу и северозападним подручјима Боливије, негде између 5000 и 8000 година пре Христа. Од тада па надаље, раширио се целим светом и постао једна од основних намирница многих култура.

Прочитајте још: Овај ХОТЕЛ испуњава жеље! Све је на дохват руке, септембром је ПОСЕБНА ПРИЧА (ФОТО)

Фото: Пиxабаy

Кромпир свој дан ‘слави’ осамнаестог августа, а доносимо вам начин како да га чувате да остане свеж и траје што дуже.

Не чувајте кромпир у фрижидеру!

Један од најлакших начина како да спречите проклијавање кромпира је уз помоћ једне јабуке. Све што треба да урадите је да ставите једну јабуку у средину своје посуде или вреће са кромпиром. Јабука производи и испушта етилен, природни плин који спречава настанак корена и клијање кромпира.

Прочитајте још: Погрешно ЧУВАМО БРАШНО: Колико год да вам је кухиња чиста уколико се не прате ОВИ САВЕТИ, ПОКВАРИЋЕ СЕ

Такође је важно да избегавате одлагање кромпира у пластичне врећице, у овом случају боље су папирне, картонске кутије или пластичне посуде. Пластичне врећице онемогућавају му ‘дисање’, што значајно скраћује његов век трајања.

Кропмир одлажите на мрачно место!

Кропмир одлажите на хладно, влажно и мрачно место. Најбоље место за то су подрум или гаража, а може се одлагати и у хладним оставама. Не остављајте кромпир у фрижидер јер прениске температуре претварају његов скроб у шећер и мењају му укус.

Прочитајте још: Држите лубеницу У ФРИЖИДЕРУ, а нисте ни свесни колику ГРЕШКУ правите

Држите га што даље од лука! Кромпир и лук обоје испуштају плинове од којих оба поврћа брже труле и кваре се.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ
 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas