Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
НЛО

На помолу је ОБРТ у случају "РОЗВЕЛ": Откривен ТАЈНИ дневник кључног обавештајца! (ВИДЕО)

После 70 година од када је код Розвела пао НЛО Објекат појавио се тајни дневник војног обавештајца који је први стигао на место удеса и испитао олупину.

Oglas

Шта се прве седмице јула 1947. године, у олујној ноћи, срушило у близини градића Розвел у Новом Мексику, где се, у време хладноратовских односа, налазила ваздухопловна војна база?

Прочитајте још: Астролог Тања Вељковић је предвидела све што се десило у САД: Каже да нас тек чека СПЕКТАКЛ и открива КАДА!

"Обавештајна служба 509. Бомбардерске групе у ваздушној бази Розвел објавила је данас у подне да је база дошла у посед летећег тањира", писао је "Розвел Дејли Рикорд" 8. јула. Пошто је вест доспела на насловне стране, већ наредног дана огласио се представник Владе изјавом да су олупине које су пронађене на месту пада остаци балона.

Батерију су подметали новинарима као доказ!
Балон против СССР?
Балон је био део "Пројекта Могул", осмишљеног на универзитетима Колумбија и Океанографском институт у Вудс Холу, са циљем да се на великим висинама, детектују инфразвуци настали као после совјетских нуклеарних експеримената.

Специјални балон је наводно био вертикални "воз",  дугачак 200 метара, опремљен микрофонима, на дну су биле батерије, а изнад хексагонални рефлектори. Један од катадиоптера, пронађен је 1997. године и на конференцији за штампу понуђен као доказ да нису били - ванземаљци! Пронађена тела "ванземаљаца" биле су лутке за тестирање!

Прочитајте још: Ера Водолије: Нови свет почиње да се рађа у јануару, а САД у томе неће учествовати!

То је, у најкраћем, официјелна верзија коју, у скорије време, демантују унуци обавештајног официра Џеса Марсела и бивши оперативац ЦИА Бен Смит, аутор и водитељ серије из три дела на "Хистори каналу" под насловом "Розвел: Први сведок".

Искусни обавештајац, послат је у Розвел.

Џеси Антоан Марсел, тадашњи потпуковник у ваздухопловству САД и обавештајни официр у 509. Бомбардерској групи у ваздухопловној бази у Розвелу, је "играо кључну улогу у бацању атомских бомби на Хирошиму и Нагасаки". Он је упућен на ранч у близини Розвела у јулу 1947. године да испита тврдње како је тамо пала "неидентификована летелица". Марсел је био и експерт за метеоролошке балоне.

Марсел Фото: Youtube/ screenshot WGN News
Овце су бежале од места пада летелице.

Више становника овог подручја у току ноћи наводно је чуло снажну експлозију, а на делове летелице ујутро је наишао ранчер В. В. Мек Брејзел, који је са пријатељем, Вилијемом Проктором, водио овце. Стадо оваца је одбило да крочи на пољану да би дошло до воде.

Прочитајте још: ДВЕ године су путовали до СРБИЈЕ, а када је дошла ЦРВЕНА АРМИЈА уништили су ОФИЦИРСКЕ униформе (ФОТО/ВИДЕО)

- Ово није направљено људском руком - била је прва изјава Џесија Марсела пред колегама након што је прегледао остатке летелице на ранчу.

Млад пензионисан
Мајору Марселу је скренута пажња да више не даје никакве изјаве и он је то поштовао до краја живота, 24. јуна 1986. Већ 1950, са 43 године, био је ослобођен активне војне службе, а у пензији је држао - сервис за поправку телевизора! Умро је 2013. године.

Делови су били од танког, сребрнастог метала, сличног алуминијумској фолији. Упаљачем је покушао да тај материјал растопи или загреје, али није успео.Деловие је у бази покушао да пробуши, али се врх бургије сломио! "Метал" се лако гужвао, али врло брзо враћао у првобитни облик.

Новине су сутрадан све демантовале!

Сутрадан, 8. јула, новине су то објавиле, а већ наредног дана уследио је деманти под насловом "Рејми демантује "летећи тањир", у којем бригадни генерал Роџер Рејми, командант Осме ваздушне јединице из Тексаса, изјавио да то није био НЛО него "остаци метеоролошког балона".

Први стигли Фото: Youtube/ screenshot WGN News

Прочитајте још: Када је ПУТИН сео на ОВУ СТОЛИЦУ сви су знали да ће бити први човек РУСИЈЕ (ФОТО)

Ранчер Мек Брејзел сје тврдио да нису били у питању метеоролошки балони, јер је већ два нашао раније, а ови им нису били налик. Војска је Брејзела после тога заробила и држала у војној бази, а "Радио Розвел" није смео да емитује, преслушава или копира његов интервју..

Марсел је кобне ноћи пробудио сина и показао му делове летелице!

Розвел инцидент након тога пао је у заборав, све до 1978. године, када је уфолог Стентон Фридмен ступио у контакт са сином мајора Марсела, Џесијем Марселом Јуниором, који је био војни хирург. Он је у време догађаја у Розвелу имао десет година и отац га је те ноћи пробудио да му покаже делове летелице које је донео кући!

Обдукција ванземаљаца?
Делови летелице и тела ванземаљаца однета у базу Рајт Патерсон, где је обављена обдукција. Чак се појавио и наводни филмски снимак, али је утврђено да је сниман 60-их година и да су лутке.

Прочитајте још: Чупави, огромни и гађали су камењем америчке војнике. Ко су ОНИ?

Унуци мајора Марсела - Џеси Марсел Трећи, Џон и Дениз -  обелоданили су тајни дневник деде. Они тврде да је написао све што није смео јавно да говори.Они су дневник поверили на анализу Џенифер Насо, форензичком истраживачу докумената са дугогодишњим искуством и радом за тајне службе америчке владе, која је помоћу спектралног компаратора утврдила веродостојност.

Дневник садржи загонетне тајне кодове
Бен Смит Фото: Youtube/ screenshot WGN News

- Притисак који је трпео утицао је на ментално стање мајора Марсела, каже Бен Смит, бивши оперативац ЦИА, истраживач и аутор серије на "Хистори каналу" под називом "Розвел: Први сведок", који је имао прилику да види дневник.

У мајоровој причи о паду постоје загонетни делови који очигледно садрже тајне кодове, сматра Смит, који је серију припремао четири године са потомцима Марсела Старијег.

Прочитајте још: Научници потписују петицију ПРОТИВ слања порука у СВЕМИР: Мисле да су ванземаљци претња за нас?!

- Све док постоји прикривање, случај Розвел ће утолико бити интересантниј-  рекао је Смит за "Лајв Сајенс".

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas