· · Коментари: 0
ОПРЕЗ

На скривене знаке болести указују ове ПРОМЕНЕ НА ЛИЦУ

Слушајте своје тело и реагујте на време.

1618579965_Depositphotos_274356760_s-2019.jpg
Фото: Депозит

Промене на лицу могу указивати на разне скривене болести. Не игноришите сигнале које вам тело шаље, већ реагујте на време.

Очи

Бели круг у дужици – може бити знак високог холестерола. Повишен проценат масноћа може се манифестовати и масним грудвицама или бубуљицама на капцима или кожи око очију.

Падање капака – Ово може указивати на стање названо Белова парализа, које настаје услед оштећења нерава.

Прочитајте још: Опрез: Ово је НАЈНЕЗДРАВИЈА намирница, а свакодневно је користите

Уста

Кратки зуби – Ова појава је углавном резултат претераног изливања желудачне киселине, односно честом подригивању.

Црн језик – Када се папиле са површине језика не уклоне као што је нормално, бактерије се множе, боје језик у црну боју и дају длакав изглед. 

Ово је углавном последица лоше оралне хигијене, пушења или нуспојава антибиотика.

Кожа

Жута боја – Када кожа или беоњаче поприме жуту боју, могуће је да се ради о нежељеним дејствима лека, углавном оних за дијабетес или висок притисак. У најопаснијем случају ради се о оштећењу или отказивању јетре.

Боре – Дубоке боре могу бити знак остеопорозе. Научници верују да је колаген тај који открива остеопорозу кроз боре, јер учествује и у изградњи и костију и коже.

Прочитајте још: Да ли мора да се одстрани миом на материци? Одговара гинеколог Мима Фазлагић

Уши

Боре унутар ушне шкољке – Стручњаци су дошли до закључка да вас дијагоналне боре у ушима стављају у ризичну групу за срчана обољења. Студијом је доказано да су људи са борама у ушима у 10 посто више случајева патили од зачепљења артерија.

Образи

Црвенило – И док црвенило лица може бити знак запаљења коже, оно може указивати и на Кушингов синдром – превелике нивое хормона кортизола.

Кортизол изазива отицање крвних судова, што се најпре манифестује на најосетљивијем делу лица – на образима.

Љубичасти образи – Плави или љубичасти образи указују на низак ниво кисеоника у крви, што може бити изазвано повишеним плућним притиском, стањем где је притисак повећан у артеријама које снабдевају плућа кисеоником.

Прочитајте још: Свако вече је стављала КОРУ од банане на СТОПАЛА: Ујутру није могла да верује, резултати су ЗАПАЊУЈУЋИ!

Нос

Избочине – Није јасно зашто се то јавља, али постоји стање које узрокује стварање ожиљака на органима, а манифестује се неравнинама на носу. Веома је ретко и зове се саркоидоза.

Велики нос – Одличне вести – ако имате већи нос, мање сте подложни бактеријама и паразитима! То је зато што дужи носеви имају и дуже длаке, које пружају бољу заштиту од ових непожељних гостију.

Коса

Проређена коса – Код жена је то углавном знак убрзаног рада штитне жлезде, иако нису познати сви узроци губитка косе.

Оно што се зна јесте да жене могу да остану без косе услед недостатка гвожђа, јер оно садржи феритин, који игра важну улогу у производњи ћелија задужених за раст косе.

Прочитајте још: Вечерас лезите са МОКРИМ чарапама, па преко обујте ВУНЕНЕ! Кад прочитате зашто, носићете их свако вече!

Длаке на лицу – Свака двадесета жена пати од синдрома полицистичних јајника, чији је најчешћи симптом појачана маљавост на лицу и акне. Такође, длаке на лицу могу указивати на скору менопаузу.

Опадање обрва – Губитак обрва је класичан знак успореног рада штитне жлезде, односно недовољне производње хормона тироксина, који је најважнији за производњу фоликула длаке.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.