· · Коментари: 0
ОПРЕЗ

Нагло ИЗБАЦИВАЊЕ намирница може бити ОПАСНО: Ово су знакови да не једете довољно меса

Нема ништа лоше у томе да месо није сваки дан на вашем јеловнику.

1611590190_Depositphotos_202264736_s-2019.jpg
Фото: Депозит

Заправо, разноврсна исхрана богата воћем, поврћем, махунаркама, житарицама и другим безмесним културама свакако је пожељна. Али, ако сте навикли редовно да једете месо, тада ће и само тело за њим имати потребу. И у томе нема ништа лоше јер је месо најважнији извор протеина, и то неких које не можемо пронаћи ни у једној врсти хране. 

Прочитајте још: Болест ГУРМАНА: Морате да ослабите, а не смете да ГЛАДУЈЕТЕ? Ево ДИЈЕТЕ за вас!

Наравно, осим протеина, разне врсте меса богате су гвожђем, витаминима, минералима и засићеним и незасићеним масним киселинама, које су потребне да би тело нормално функционирало.

Осим знакова да вас месо необично привлачи, осећате потребу за његовим мирисом и укусом, свакако су и други знакови да вашем телу недостаје месних протеина. Ево који би то могли бити. 

Осећате се уморно

Фото: Депозит

Ако се осећате уморно, исцрпљено и када се одморите, имате осећај као да нисте спавали, постоји могућност да вам недостају нутријенти из меса. Црвено месо богато је гвожђем, које је кључно у транспорту кисеоника до сваке ћелије нашег организма. 

Прочитајте још: Умор, кардиоваскуларни проблеми, рад мозга... Гвожђе је неопходно: Како да препознате његов недостатак?

Трнци у рукама и ногама

Осим гвожђа, само у месним протеинима може се наћи витамин Б12 који с фолном киселином учествује у изградњи и обнављању ћелија. Не може се пронаћи ни у једној другој прехрамбеној намирници. Осим тога, његов недостатак у организму такође може да доведе до појаве анемије. 

Прочитајте још: Јача имунитет и топи килограме: Пре спавања обавезно попијте овај напитак

Један од првих знакова недостатка витамина Б12 јесу трнци у рукама и ногама, као и осећај необичног печења на тим местима.

Крхки нокти

Један од знакова недостатка протеина могу бити крхки нокти који лако пуцају. 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.