Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ПРАКТИЧНО

Ово су најбољи ТРИКОВИ ЗА ЧИШЋЕЊЕ НАКИТА било које врсте

У зависности од чега је направљен, накит захтева посебно чишћење.

1622198714_jewelry-618429_1920.jpg
Фото: Пиксабеј
Oglas

Када је накит у питању, различити су стилови, као и материјали од којих је нашрављен.

Неко воли злато, неко сребро, они са "дубљим џепом" имају скупоцено драго камење, док се у свакодневним приликама бира накит од циркона.

Било да се носи свакога дана или само у специјалним приликама, накит захтева чишћење које се разликује у зависности од материјала од којег је направљен.

Прочитајте још: Појавили су вам се осип и свраб: Можда сте алергични на накит

Злато је од сваког материјала најотпорније на време и ретко кад изгуби сјај и боју, али и златан накит скупља прљавштину као и сваки други, и зато је потребно да се с времена на време темељно очисти.

У пластични суд сипајте мало топле воде, додајте пар капи благог детерџента и потопите накит. Оставите да одстоји 15 минута, па га истрљајте старом четкицом за зубе, потом исперите и посушите чиситм пешкиром.

Фото: Пиксабеј

Ако имате комад накита препун каменчића или циркона, онда посебну пажњу треба да посветите његовом чишћењу.

Прљавтшина се лако скупља у простору између циркона, и никако не смете да је рибате четкицом јер можете оштетити каменчиће или их чак померити из лежишта.

Уместо рибања направите раствор топле воде и детерџента и потопите накит. Оставите да одстоји 15 минута па исперите и посушите чистом меканом крпом.

Фото: Пиксабеј

Бисери су најделикатнији и најнежнији камен, и због тога се не препоручује чишћење као код осталог накита.

Никако не треба користити јако абразивно средство или грубе оштре материјале за чишћење бисера, јер ће они скинути њихов површински слој и сјај, и изгребати их.

Уместо тога, мекану крпу умочите у раствор млаке воде и благог детерџента, па их тако пребришите. Бисере никако немојте потапати у воду.

Прочитајте још: Организујте НАКИТ као професионалац уз ОВА три савета! (ФОТО)​

За разлику од злата, сребро лако мења боју и тамни услед ношење, па је неопходно чешће чишћење и полирање.

Најлакше је да сребрни накит истрљате старом четкицом и пастом за зубе.

С друге стране, драго камење је јако скупо и како би задржало свој сјај неопходно је редовно чистити га крпом и средством за чишћење прозора.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas