· · Коментари: 0
МОРЕ

НАЈЧИСТИЈЕ плаже има само ЈЕДНА земља, ево где је на листи ГРЧКА

Након спроведеног тестирања воде на 112 локација, једна медитеранска острвска држава остварила је савршен резултат.

1624016420_Depositphotos_369027764_xl-2015.jpg
Фото: Депозитфото

Европска агенција за животну средину је недавно испитивала квалитет воде на 22.276 купалишта у 27 земаља Европске Уније. Списку су додате и Албанија, Швајцарска и Велика Британија.

Прочитајте још: На београдском аеродрому тестирање могуће 24 часа!

Све плаже на Кипру су чисте

У извештају, Кипар се убедљиво нашао на првом месту, јер има најчистије плаже. Ова острвска држава добила је савршену оцену од 100%! Кипар је заслужио највише похвале због изузетно високог квалитета вода за купање. Заправо, од 112 купалишта на Кипру, свако од њих добило је највишу, "одличну" оцену.

Тестирали су лане
Тестирања су спроведена између 1. маја и 31. октобра 2020. године.
Грчка има чистије плаже од Шпаније

Европске воде за купање су прошле одлично јер је 82,8% рангираних добило највишу оцену.

Аустрија боља од Хрватске

Одмах после Кипра следе Аустрија са 97,7%, Грчка са 97,1%, Малта са 96,6% и Хрватска са 96,1% својих локација које су се нашле у категорији врхунског квалитета.

Идентификоване су области које су загађене.

- Добар квалитет европских вода за купање резултат је 40 година рада на спречавању и смањењу загађења. Идентификовали смо и области у којима је било потребно предузети одређене мере - рекао је  Ханс Бројнинкс, директор организације.

Туризам је у Кипру опао за 85% прошле године, у поређењу са претходном сезоном.

Прочитајте још: Шеф Марко је хранио Дачића, Вучића и Шојгуа, а тајкунима на јахти је послужио нешто НЕВЕРОВАТНО

Од свих, 296 локација, што је 1,3% тестираних места, добило је лошу оцену. Велика Британија, која је била у ЕУ у време студије, имала је свега 17,2% локација у највишој категорији, а за ње се нашла Пољска са свега 22,1%.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.