Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ПРЕВАРА

НАЈГОРЕ је "романтично неверство", али "споразумно" је прави УЖАС!

Превара је један од најчешћих разлога раскида емотивних веза, али стручњаци сматрају да није свако неверство исто.

1601124779_Depositphotos_340370190_xl-2015.jpg
Фото: Депозитфото
Oglas

Психолог и аутор књиге Private lies: Infidelity and the betrayal of intimacy, Френк Питмен, истиче да превара има више лица а заједничко им је што су сва скривена иза маске лажи.

Мада није једноставно суочити се са таквом "издајом" партнера, аутор је закључио да је најмање опасно неверство које се случајно деси, као последица околности.

Прочитајте још: Не мешајте СТРАСТ и ЉУБАВ - Људи се растају, психолог објашњава РАЗЛОГЕ

Најчешће се догађа на пословним путовањима, након састанака на којима се више попије... Људи често после тога осећају грижу савести, па се такви "излети" ретко понове.

Најопасније је романтично неверство, јер...

За психолога Френка Питмена је најопасније романтично неверство. Обично започиње сусретом с "магичном" особом, може озбиљно да закомпликује живот свима, да доведе до развода и здравствених проблема, али ретко се из тога изроди нови брак. У овакве авантуре људи се често упусте у преломним животним тренуцима, после одређеног губитка, када се осећају изгубљено, па не размишљају много рационално. Оваква превара се чешће дешава у складним браковима, него у онима у којима већ постоје озбиљни проблеми међу партнерима.

Споразумно неверство је, ипак, најгоре!

Посебна врста преваре је она која представља последицу брачног договора. Реч је о партнерима који споразумно задрже право на слободу и авантуру. Али није добро ако оба партнера нису таква.

Прочитајте још: Да ли сте БИВШЕГ избрисали са ДРУШТВЕНИХ МРЕЖА? Погледајте да ли ТРЕБА то да урадите!

Постоје и преваре које су резултат потребе за доказивањем мушкости, па јачи пол згреши када год се укаже прилика. Судбина таквих бракова зависи од жене, трају док преварена страна може да издржи партнерове авантуре или док не сазна шта јој је супруг "петљао" иза леђа. Овакви мушкарци на крају често остају сами.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas