Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ПАМЕТ

Са годину дана знао је корејско писмо, а са три објавио КЊИГУ ЕСЕЈА! Он је НАЈПАМЕНТИЈИ човек на свету, а само у ЈЕДНОМ ТРЕНУТКУ је срећан

Шта бисте све могли да урадите да сте најпаметнија особа на планети, чији је коефицијент интелигенције 230?

1594207146_HumanChemistry101.PNG
Фото: Youtube/ screenshot HumanChemistry101
Oglas

Можда бисте постали признати научник, зарађивали милионе долара на берзи, или бисте пронашли лек за рак? Није немогуће, али искуство Ким Унг Јонга говори другачије.

Прочитајте још: Деценијама су нас ПРИПРЕМАЛИ за КОРОНУ, а овај МУРАЛ је ДОКАЗ! (ФОТО)

Дете геније Фото: Треће око

Ким је рођен 8. марта 1962. године у Сеулу у Јужној Кореји. Отац му је био професор физике, а мајка професор медицине. Са годину дана Ким је већ знао корејско писмо и хиљаду кинеских "карактера".

Са три године већ је решавао аритметичке проблеме, и објавио је књигу есеја на енглеском и немачком језику, коју је украсио калиграфијом и илустровао. Са пет година је говорио корејски, енглески, француски, немачки и јапански.

Са пет година је говорио енглески, француски, немачки, јапански и корејски.

Као велики таленат, уписан је у средњу школу Грант у Лос Анђелесу, а похађао је часове физике на Универзитету Хањанг. У то време се појавио на јапанској телевизији и шокирао је публику решавањем компликованих диференцијалних и интегралних једначина. Са осам година имао је докторат Универзитета у Колораду и почео је да ради за НАСА.

Био је звезда Фото: Треће око

- Водио сам живот попут машине - пробудио бих се, решио једначине за тај дан, јео, спавао и нисам знао шта сам радио, био сам усамљен и нисам имао пријатеље - сећа се Ким.

Водио сам живот попут машине.

По повратку у Јужну Кореју, Ким је био дужан да формално заврши школовање у својој земљи, како би могао да се запосли. Дипломе основне и средње школе добио је само за две године, а након тога уписао се на Народни универзитет у Чунбуку, где је докторирао грађевинско инжењерство.

Постао је ванредни професор на Универзитету Шинан и потпредседник Развојног истраживачког центра.

Срећа је релативна Фото: Треће око

Многи су сматрали да је "пропали геније", и да је протраћио живот, али он је то демантовао:

Тек сам сада срећан.

- Неки мисле да људи са високим IQ могу бити свемогући, али то није тачно. Погледајте ме, немам таленат за музику, нити се бавим спортом. Свако има различите нивое учења, наде, таленте и снове, и то би требало да поштујемо. Покушавам да кажем људима да сам срећан овакав какав јесам - рекао је он.

Прочитајте још: Знате ли колико НАЈСТАРИЈА особа на свету има година? Погледајте СПИСАК! (ВИДЕО)

Ким сматра да је посао који сада ради конструктиван и да му је дао мир. Објаснио је да пре тога никада није живео нормалан живот, а рад за НАСА остао му је у прилично лошем сећању. Коначно је тамо где је желео да буде.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas