· · Коментари: 0
ДЕКОРАЦИЈА

Најпопуларнија биљка на друштвеним мрежама: Цвета од пролећа до јесени, а највише се користи за БУКЕТЕ (ФОТО)

Цвеће које краси и врт и дом.

1617627490_flowers-1716747_640.jpg
Фото: Пиxабаy

Цвеће које сте виђали у венцима, букетима за венчања и цветним аранжманима сада је постало изразито популарно као посебан украс у вазама.

Порекло
Долази из породице каранфилића, а  природи је можемо видети на сувим местима, јер јој не одговара влажно тло. Сама се шири и размножава, а ретко кад је нападају болести. Она је типична источноевропска биљка која се пробила и до наших простора. У средној Европи је множете пронаћи у Аустрији и Немачкој.

Прочитајте још: Предивна БИЉКА: ОВО нежно цвеће разних боја може живети чак 100 година!

Гипсофила или шлајер је цвет који веома воли сунчана места, те се често користи у многим пролећним аранжманима, а цвета од пролећа до јесени. Препознатљиво је по ситним цветовима који се најчешће могу пронаћи у белој, али и у љубичастој или ружичастој боји. 

Прочитајте још: Оцените голим ОКОМ: Ево како препознати квалитетан РАСАД

Као украсна врста, најчешће се узгаја као једногодишња или вишегодишња биљка. 

Може порасти у висину око 90 цм
Назив
У енглеском језику носи име 'бабy'с бреатх', а због свог грациозног изгледа једна је од најхаризматичнијих биљака.

Вишегодишње могу издржати у врту уколико нема превише влаге у земљи, а пре зиме тло би се требало измешати са песком или пиљевином. Она се узгаја и користи као украс у разним сувим цветним аранжманима, а често се користи и као украс за венчања те се може комбиновати с готово сваком другом врстом цвећа, пише "плантопедиа".

Прочитајте још: Не бацајте кору од банана: Искористите их за бољи РАСТ биљака, али и СПАС оних увенулих

Улепшава сваку кућу и врт

Због танких гранчица и малених цветова савршено ће украшавти сваки ентеријер. Ове године постала је изузетно популарна као украс, а то доказују и друштвене мреже које су препуне слике ове биљке.

 Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.