Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
редитељ

НАЈПОЗНАТИЈИ РЕДИТЕЉ ХОРОР ФИЛМОВА плашио се ДВЕ ствари, нико не може да верује

Када је Алфред Хичкок умро 29. априла 1980. године у Холивуду, али и широм света, већ је уживао статус култног редитеља хорора који најбоље зна шта то плаши и узнемирава људе.

1595509566_Depositphotos_172496172_s-2019.jpg
Фото: Депосит
Oglas

Друга страна медаље пак гласи овако - постојале су две ствари којих се Хичкок плашио више него ичега!

Ако сте се икада питали да ли је постојало нешто што је плашило човека који је направио неке од најстрашнијих хорора у историји кинематографије, одговор је – да! Још од најранијег детињства Алфред Хичкок се ужасавао – полиције и јаја!

Прочитајте још: ЉУБИТЕЉИ КЊИГА НА АПАРАТИМА: Трик за улепшавање дома изазвао хистерију на друштвеним мрежама (ВИДЕО)

Славни редитељ хорора плашио се полиције и јаја!

Током живота, славни редитељ је развио још неке страхове, али ове две фобије пратиле су га још од најранијег детињства. За прву – страх од полиције, Хичкок је имао “рационалан” разлог.

Фото: Пиxабаy

Наиме, када је био сасвим мали, Хичкок је починио неки несташлук. Уместо да га изгрди или казни, отац му није рекао ништа већ га је послао да у полицијску станицу однесе један папирић на коме је нешто било написано. Када је начелник прочитао поруку који је донео мали Алфред, закључао га је у ћелију уз упозорење: “То је оно што се дешава лошим дечацима”.

Прочитајте још: Легенда о ХРАБРОЈ ЖЕНИ на основу које је настао популаран ЦРТАНИ: Ко је била МУЛАН?

Ова епизода толико се урезала у сећање славног редитеља да га је страх од полиције пратио читавог живота.

“Моја жена зна да се ја просто одузмем када видим полицајца на улици. Не умем ништа да проговорим”, рекао је једном приликом Хичкок.

Никад није имао возачку дозволу!

Због тога, наводно, никад није имао возачку дозволу, чисто да не би направио глупост када полицајац покуша да га заустави. Такође, то је вероватно и један од разлога што у Хичкоковим филмовима полицајци често умиру крвавом и насилном смрћу.

И док је прву фобију још и могуће разумети, за другу – страх од јаја, теже је пронаћи објашњење у Хичкоковом животу.

Прочитајте још: Легендарни Гери Купер је у филму овековечио славни догађај из Првог светског рата, а оружје које користи нико није приметио

“Јаја су грозна ствар. Да ли сте видели икад ишта гадније од разбијања љуске јајета и проливања његове жуте течности? Крв је весела, црвена, жуманце је жуто и гадно. Никада га нисам пробао”, причао је мајстор хорора.

На ова два страха, славни редитељ је касније у животу додао и, према сопственом признању, страх од мале деце, али и један везан за професију - да следећи филм неће бити добар као претходни.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas