· · Коментари: 0
РЕЦЕПТ ДАНА

НАЈСОЧНИЈИ колач од чоколаде који се спрема очас посла (РЕЦЕПТ)

Прсте да полижеш...

1621078506_4.JPG

С обзиром да обожавам чоколадне колаче, често их правим а овај колач делим са вама јер је тренутно мој омиљени најчоколаднији колач. Сочан, мек и јако укусан а укус чоколаде се баш истиче.

Предиван а ипак врло једноставан чоколадни колач који изгледом подсећа на торту, одушевиће све љубитеље чоколаде.

● САСТОЈЦИ ●
БИСКВИТ:
280 гр меког брашна тип 400
40 гр какаа
130 гр шећера
1и по кашика сирћета
2 кашичице соде бикарбоне
прстохат соли
1 кесица ванилин шећера
100мл уља
320 мл вруће воде
опционо: 1 кашичица Нес или неке инстан кафе по жељи
ПРЕЛИВ
100 гр чоколаде за кување
100 гр млечне чоколаде
120 мл слатке павлаке

У чинију најпре просејте брашно и какао па додајте један прстохват соли.Ддоајте шећер, ванилин шећер и соду бикарбону па промешајте суве састојке. У суве састојке додајте уље, сир и врућу воду у коју сте размутили једну кашичицу Нес кафе. Промешајте све како би се суви састојци лепо сјединили са мокрим.

Путером премажите калуп величине 20 цм, обложите га паприом за печење па сипајте смесу. Колач пеците у већ загрејаној рерни на 180 Ц неких 40 мин.

За чоколадни ганаш ћемо најпре да насецкамо чоколаду за кување и да је прелијемо врућом слатком павлаком па да све на крају промешамо док не добијемо лепу чоколадну смесу којом ћемо прелити колач По жељи можете колач украсити са две кришке свеше поморанџе.

Погледајте видео рецепт.

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.