· · Коментари: 0
савет

Највећа грешка при ПРАЊУ ВЕША коју већина људи прави

У последњих 11 месеци то је заправо све о чему размишљамо и то је тема сваког разговора. Чистоћа куће, гардеробе, аутомобила, радног места.

1606568450_Depositphotos_2912103_s-2019.jpg
Фото: Депосит

Међутим понекад, знали то или не чинимо себи, својим укућанима и животној средини више штете него користи. Данас смо решили да вам скренемо пажњу на једну од најчешћих грешака коју можда и сами несвесно правите, а коју је врло лако исправити. У питању је прање веша.

По речима стручњака за чишћење, најчешћа грешка коју готово свака друга савремена домаћица прави при прању веша у веш машини је она виду – превелике количине детерџента. Могли бисте да помислите да је за чист и блистав веш потребно више детерџента, међутим то није тачно. Превише детерџента може да доведе до тога да веш не буде довољно испран, што може код деце изазвати иритације на кожи. Такође на тамнијој одећи могу се познати трагови детерџента, што је још незахвалније у погледу беле гардеробе на којој се они не виде.

Прочитајте још: НЕОПХОДАН комад намештаја, а налази се свуда: У дневној, спаваћој, купатилу...

Осим тога, превише детерџента може проузроковати квар на вашој веш машини, упозоравају стручњаци. Ако желите да ваша одећа буде чиста и савршено безбедна за ношење, прескочите сипање детерџента до горње границе у фиоци машине и издвојите неко време да превише запрљану одећу третирате ручно, пре него што је убаците у машину. Већа количина прашка неће довести до тога да ваш веш буде блиставији, бељи и самим тим чистији.

Превише детерџента може да доведе до тога да веш не буде довољно испран, што може код деце изазвати иритације на кожи.

Прочитајте још: Уз ове трикове брзо ћете очистити ДЛАКЕ на теписима и намештају

Такође стручњаци саветују да осим детерџентом вашу машину не треба да оптерећујете ни количином веша. Да би се веш опрао у машини треба да буде довољно простора за окретање у бубњу, а велика количина веша оштећује лежајеве машине, чиме смањујете њен радни век.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.