Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
МЕДИЦИНА

Зашто након 40. године скидање килограма иде све теже? Ево одговора

Највише масних наслага скупља се на стомаку и унутрашњим органима

dr-vezbeDeposit_620x0.jpg
Oglas

Због промена у телу које настају под утицајем хрмона и успоравања метаболизма, килограми након 40. године знатно се теже скидају. Смањена је потрошња и "сагоревање" масти и угљених хидрата, па се наслаге формирају најчешће у пределу стомака, али и око унутрашњих органа, упозоравају стручњаци.

Прочитајте још: Уз помоћ КРАТКИХ ВЕЖБИ обликујте бутине и руке, а за неколико дана приметићете НЕВЕРОВАТНУ ПРОМЕНУ

Др Ивана Шарац каже да нагомилавање масноћа у јетри, панкреасу и мишићима, негативно утиче на рад ових органа.

- Са годинама се смањује излучивање тестостерона и осталих мушких полних хормона. То доводи до губитка мишићне масе, смањеног сагоревања масти и угљених хидрата, успоравања метаболизма и лакшег нагомилавања масних наслага, поготово око стомака.

Масноћа у јетри, панкреасу и мишићима, негативно утиче на рад ових органа.

Код жена долази до хормонског дисаланса након менопаузе, са наглим губитком естрогена и прогестерона, што је додатни разлог за гојење.

Прочитајте још: Ова БИЉКА расте поред реке и може човеку заувек да регулише ПРОБАВУ

- Овај губитак такође води успорењу метаболизма, губитку мишићне масе, смањеној разградњи масти и повећаном "лепљењу" масноћа. Али такође, масти из "здравих" депоа, на пример из поткожног масног ткива на боковима, задњици и бутинама, уместо тога скупљају се на горњем делу тела.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas