Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ИСХРАНА

Уведите их на своју листу хране: Намирнице које чине да се килограми топе великом брзином

Састојци из воћа и поврћа чине сваку дијету ефикаснијом

DIJETA-VOCE.jpg
Фото: Депозит
Oglas

Губитак сувишних килограма није нимало лак, али шансу да успете у овој намери могу да вам повећају одређене намирнице, за које нутриционисти тврде да доприносе мршављењу.

Прочитајте још: Јак доручак доприноси смањењу килограма, али то нису једине благодети овог правила

Уведите их на своју листу хране коју редовно једете и видећете да се килограми топе знатно брже. 

Кромпир

Дуго је незаслужено имао репутацију једног од главних кривица вишка килограма, али није проблем у кромпиру, већ у начину на који га спремамо. Један кромпир средње величине садржи око 160 калорија, четири грама влакана, сјајан је извор витамина Ц и калијума. Штавише, захваљујући влакнима и скробу помоћи ће вам да дуже будете сити и тако испуните свој циљ. Ипак, важно је да то не буде пржени кромпир.

Магичне за дијету
Фото: Депозито

Јабуке

Jабука средње величине садржи око 95 калорија и пет грама влакана. Кора од јабуке је здрава и садржи урсоличну киселину, природан састојак који подстиче сагоревање масти.

Кора јабуке је здрава, јер сагорева калорије.

Студија је показала да су жене које су јеле три мање јабуке дневно, скинуле нешто више од килограма за 12 недеља, што је више него што су скинуле оне које нису јеле ово воће.

Јаја

Једно веће јаје садржи око 70 калорија, 13 есенцијалних нутријената и шест грама високо-квалитетног протеина. Студије су показале да је доручак у који су укључена јаја најбољи начин да дуже будете сити и тако током дана мање једете. Јаја су добра јер их је лако спремити, а кувано јаје можете да понесете свуда са собом.

Прочитајте још: Један коморач, а две салате: Једноставна, а здрава храна уз коју губите килограме

Одличан је за стомак
Фото: Депозит

Пасуљ

Садржи доста протеина, због чега је сјајна намирница када желите да смршате. Пасуљ се полако разлаже, па ће вас дуже држати ситим, што је добро када је ваш циљ да скинете вишак килограма.

Мало ко зна да пасуљ нема много калорија!

У пола шоље пасуља налази се око 110 калорија, седам грама протеина, што је отприлике иста количина коју бисте унели у 30 грама пилетине или рибе. Пасуљ је такође богат и нутријентима, антиоксидантима, гвожђем, калијумом и цинком.

Боровнице

Ово воће садржи мало калорија, доста влакана, и требало би да задовољи вашу жељу за шећером. Једна студија је показала да конзумирање шачице боровница резултира тиме да учесници студије унесу око 130 калорија мање за вечеру. Друга студија која је анализирала навике у исхрани више од 130.000 одраслих људи дуже од 20 година, утврдила је да су боровнице најбоље воће за одржавање здраве телесне тежине.

Прочитајте још: Није исто имате ли 20 или 60: Прочитајте ЈЕЛОВНИК који одговара вашим годинама

Цитрусно воће

Цитрусно воће може да вам помогне да смањите број на ваги. Поморанџе су ефикасна помоћ у скидању сала са стомака. Једна воћка средње величине садржи око 60 калорија и три грама влакана, док грејпфрут има око 100 калорија и четири грама влакана.

Цитруси садрже влакна и дају осећај ситости.

Пошто садрже доста воде и влакана, цитрусно воће има низак гликемијски индекс, што значи да одржава стабилан ниво шећера у крви и чини да дуже будете сити.

Прочитајте још: Након сваког алкохолног пића попијте ЧАШУ ВОДЕ, а за то постоји добар РАЗЛОГ!

Кељ

Зелено лиснато поврће, у које спадају кељ и спанаћ, имају само 25 до 30 калорија по једној шољи, а богати су влакнима, па дуже одржавају осећај ситости. Ако желите да смршате, фокусирајте се на намирнице које имају највише нутријената по калоријама, како бисте добро осећали док скидате килограме.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas