Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
исхрана

Убрзајте МЕТАБОЛИЗАМ и сачувајте јетру! Ове намирнице морате набавити одмах

Свуда су око нас.

1606219086_Depositphotos_81161942_s-2019.jpg
Фото: Депосит
Oglas

Све што поједемо и попијемо обради наша јетра. Она прерађује хранљиве материје, лекове и алкохол, а токсична једињења претвара у мање штетна. Због тога је веома важно да јетра буде здрава. Масна и пржена храна, заслађена пића, алкохол и лекови могу угрозити орган који у телу има функцију филтера. Уз здраву јетру убрзавање метаболизма неће бити тешко.

Болесна јетра не боли, тако да је тешко открити проблем на почетку. Добра вест је то што се јетра регенерише, па се оштећења најчешће могу санирати.

Прочитајте још: Ове три врсте поврћа уништавају целулит

Јетру ћемо очистити, а метаболизам убрзати ако у тањир што чешће убацимо неке од ових намирница:

1. Бели лук је познат као природни антибиотик. Поред тога што садржи много корисних супстанци, он подстиче стварање ензима који помажу телу да избаци токсине.

Фото: Депосит

2. Цитрусно воће је богато витамином Ц и садржи снажне антиоксидансе који помажу јетри да брже апсорбује штетне материје.

3. Цвекла и шаргарепа обилују флавоноидима и бета каротеном. Захваљујући томе стимулишу рад јетре.

4. Зелени чај је један од најкориснијих напитака за чишћење организма. Садржи катехин, природну антибактеријска материју која убија микробе везане за честице прљавштине.

Прочитајте још: МАНДАРИНА КРАЉИЦА ЈЕСЕНИ! Чува срце, а добра је и кора!

5. Зелено лиснато поврће (спанаћ, кељ, блитва и салата) садржи много хлорофила, па успешно неутралише и избацује токсине из крвног система.

6. Ананас је природни дуиретик који тело ослобађа од токсина, па је омиљен међу онима који желе да убрзају свој метаболизам.

Фото: Депосит

7. Лишће нане је богато флаваноидима који делују као снажан антиоксиданс.

8. Ђумбир убрзава метаболизам и помаже код избацивања масноће из тела. Многи га избегавају због специфичног укуса, али изузетно је здрав и користан за све који желе да смршају.

Прочитајте још: БРИГА О ЗДРАВЉУ: Природно решење за камен у бубрегу (РЕЦЕПТ)

9. Коштуњаво воће садржи велике количине здравих, омега-3 масних киселина. Такве масти спречавају стварање масних наслага у јетри и уједно повећавају ниво корисних ензима.

10. Купус снажно делује на ензиме јетре који регулишу и убрзавају њен рад.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas