· · Коментари: 0
САВЕТ

НАНА, РУЖА, КАМИЛИЦА: Направите напитак који ће вас расхладити боље од сладоледа (РЕЦЕПТ)

Ове биљке расхлађују организам.

1626261013_hand-3921777_1920.jpg
Фото: Пиксабеј

Средином лета када су температуре највише, најбољи начин за освежење је чаша хладног напитка.

Треба имати на уму да постоје биљке које на организам делују тако што га расхлађују, па је идеално решење направити напитак управо од таквих биљака.

Једна од њих свакако је нана, чије листиће најчешће користимо у лимунади.

Међутим, од нане можете да направите ледени чај, за који ће вам требати литар воде, 4 кесице чаја од нане, једна лимета, и кашика меда.

Фото: Пиксабеј

Ледени чај од нане

Чај скувајте на уобичајен начин, и засладите га док је још топао. Потом га охладите прво на собној температури, па онда у фрижидеру. Пре сервирања додајте издробљен лед и мало сока од лимете.

Прочитајте још: Направите сами МАГНЕЗИЈУМ напитак од 4 САСТОЈКА и попијте чашу пуну здравља (РЕЦЕПТ)

Ружа је такође биљка која има невероватну моћ хлађења.

Поред велике примене у ароматерапији, могуће је направити и напитак од ружиних латица.

Фото: Пиксабеј

Напитак од ружиних латица

Узмите једну велику теглу од 5 литара и више од пола је напуните са латицама руже. Сипајте потом 2 кесице лимунтуса, и теглу напуните водом до врха.

Покријте је целофаном, којем сте претходно чачкалицом направили рупице, и теглу оставите на сунчаном месту да одстоји 7 дана.

Процедите онда латице ружа кроз густо сито, и добијеном соку додајте доста шећера. Теглу са соком и шећером потом оставите 3 дана на сунцу, како би се шећер отопио.

Након тога добићете густ сируп који се разблажује са водом пре него што се конзумира.

Прочитајте још: БОЗА: Неправедно заборављен НАПИТАК из детињства, који ЈАЧА ИМУНИТЕТ (РЕЦЕПТ)

Поред противупалног дејства, и сличних ствари због којих је добра за здравље, камилица такође има и моћ хлађења.

Једна чаша леденог чаја од камилице расхладиће ваш организам и вратити вам снагу.

Овај напитак припрема се на исти начин као и ледени чај од нане, с тим што се препоручује да у чај од камилице додате лимун, лаванду и листиће свеже нане.

Фото: Пиксабеј

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.