· · Коментари: 0
ДОМАЋИ РЕЦЕПТИ

Направите их сами и сачувајте ЗДРАВЉЕ: Три пролећна ПРОТИВУПАЛНА НАПИТКА (ФОТО)

Пролећне температуре и појачане физичке активности захтевају и редовну хидратацију

1619651122_Depositphotos_167774636_s-2019.jpg
Фото: Депоситпхотос

Иако мислимо да са првим топлијим данима нестају све здравствене опасности, вируси и бактерије, грдно се варамо јер је прелазни пролећни период управо најризичнији по стварање упалних процеса у телу. Ови упални шроцеси могу бити узроковани различитим факторима, али ма шта да је у питању природни препарати им могу стати у крај.

Прочитајте још: Замените шећер ОВИМ намирницама

Доносимо вам три магична противупална напитка које ћете обожавати.

Кокосова вода са куркумом и поморанџом

За прирпему овог напитка потребна вам је једна шоља кокосове воде, једна кашичица куркуме, пола кашичице исцеђеног сока од поморанџе и једна четвртина кашичице бибера. Све напитке сипати у шољу и добро их измешати. Послужите их хладне.

Лимунада са ђумбиром и наном

Прочитајте још: Српска блогерка са Малте: Нена Каy за Магазин Новости открива неприкосновене модне савете за све даме (ФОТО)

За прирпему овог напитка потребна вам је једна шоља од 200 милилитара воде, сок од пола лимуна, неколико листова свеже нане и пола кашичице млевеног ђумбира. Све напитке сипати у шољу и добро их измешати, па на крају убацити листове нане, Послужити хладно, по жељи додати и неколико коцкица леда уколико сте љубитељ освежавајућих напитака.

Напитак од дајкон роткве

Прочитајте још: КОРЕЈСКА козметика наставља да диктира трендове: Ове савете морате следити у 2021. години

За прирпему овог напитка потребне су вам три кашике изрендане дајкон роткве, једна кашика изренданог ђумбира, неколико капи органског тамари соса и 250 милилитара банча чаја или воде. Помешајте роткву, ђумбир и тамари сос, када их промешате, преко њих сипајте банча чај или кључалу воду. Све добро промешајте, па попијте топло.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.