Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
КОЛАЧ

Направите једноставан MILLE-FEUILLE колач - омиљену Наполеонову посластицу! (РЕЦЕПТ/ВИДЕО)

Колач са омиљеним жутим филом, идеалан за све сладокусце.

1620130765_Untitled.png
ФОТО: Print Screen/You tube/Preppy Kitchen
Oglas

Састојци: 200 г лиснатог теста, шећер у праху, 600 мл млека, штапић ваниле или екстракт ваниле, 3 јаја, 60 г густина, 150 г класичног шећера, 100 г чоколаде за кување за глазуру.

Припрема: Развуците лиснато тесто у већи плех. Поспите плех са мало брашна, како се тесто не би лепило. Ставите у плех папир за печење, па преко развучено лиснато тесто и пеците 15 минута у рерни загрејаној на 200 степени.

Једноставан колач са састојцима које има свака домаћица у својој кухињи.

Када извадите плех, притисните га другим плехом (не треба да буде претежак), како се тесто не би превише дигло и тако, са другим плехом га вратите у рерну на још 20-ак минута. Пре него што вратите тесто у рерну најбоље би било да га пресечете на три једнака дела тако да добијете облике правоугаоника.

Прочитајте још: Мекане погачице са МЛАДИМ ЛУКОМ и КАЧКАВАЉЕМ! (РЕЦЕПТ/ВИДЕО)

Француски колач "хиљаду листића"
Овај укусни миле феуиле, класични је десерт састављен од три слоја ваздушастог лиснатог теста испуњеног кремастом филом од ваниле. Према неким изворима, ово је био омиљени Наполеонов колач.

Извадите плех из рерне, склоните горњи плех и папир за печење, па поспите лиснато тесто прах шећером, и онда га вратите у рерну коју сте претходно појачали на 260 степени и оставите тако још око 5 минута, како би тесто постало хрскаво. Овде морате све време пазити да се корице не препеку.

За то време можете да пређете на фил.

Ставите у шерпу млеко и пола количине шећера заједно са штапићем ваниле или ванилиним екстрактом по укусу. Док чекате да млеко прокључа у другој посуди умутите јаја, другу половину шећера и густин. Када млеко прокључа додавајте полако жуту смесу уз константно мешање како се не би створиле грудвице и смањите температуру како вам фил не би загорео. Када је смеса довољно густа склоните је са рингле и оставите да се прохлади.

Прочитајте још: ЗДРАВА ПИЦА као савршена вечера за сваку прилику! (РЕЦЕПТ)

Потом узмите шприц за филовање и филујте уздужно. Поклопите новим слојем хрскавог теста, па нафилујте још једном.

Потом можете да ставите и фондан (опционо) и ишарајте глазуром од чоколаде.

ПРАТИТЕ НАС НА ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas