Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
УКУСНО

Направите популарно јело на мало ДРУГАЧИЈИ начин: За ручак предлажемо КРЕМАСТИ ПИЛАВ у ВИНУ (РЕЦЕПТ)

Укус овако припремљеног пилава ће вас одушевити.

1630090924_rice-dish-1740301_1920.jpg
Фото: Пиксабеј
Oglas

Уколико сте љубитељ класичних, традиционалних јела, а волите да мало "зачините" ствари, предлажемо вам да направите пилав, али на мало другачији начин.

Оваква рецепртура даће пилаву посебан укус, и кремасту текстуру.

Прочитајте још: СЛАТКО, БРЗО, ЛАКО: За ову торту требаће вам само 3 САСТОЈКА и 10 минута (ВИДЕО)

Састојци:

1 кг пилећих карабатака, одкошћених
1 главица црног лука, ситно исецкана
3 чена белог лука, изренданих
500 г шампињона
70 мл белог вина
125 грама киселе павлаке
65 мл павлаке за кување
шоља пиринча округлог зрна (око 200 грама)
зачини по жељи: пилећа коцка за супу, со, бибер, млевена паприка, љута паприка, першун, мирођија

Припрема:

Пилеће месо исецкати на ситне коцкице, па пропржити на пар капи уља неколико минута да порумени са свих страна. Потом месу додати црни и бели лук, и пржити још који минут, па све преручити у плех за печење.

На масноћи која је остала након меса и лука, пропржити шампињоне исецкане на листиће.

Немојте додавати уље, нити воду, јер шампињони током пржења испуштаву свој сок.

 

У тигањ сипати бело вино и изгребати дрвеном варјачом све са дна и кувати на јачој температури док се вино не укува и остане само једна кашика течности.

Потом додати павлаку за кување, киселу павлаку, пилећу коцку супе размућену у шољи воде и зачине, и мешати док се све лепо не сједини и не проври.

У плех за печење додати скувани пиринач и прелити са припремљеним сосом.

Измешати све састојке и прекрити плех алуминијумском фолијом. Пилав пећи у претходно загрејаној рерни на 200 степени око 40 минута. Након пола сата уклонити алуминијумску фолију, и оставити још десет минута да се пилав лепо запече.

                                 Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas