· · Коментари: 0
САВЕТ

Направите сами МАГНЕЗИЈУМ напитак од 4 САСТОЈКА и попијте чашу пуну здравља (РЕЦЕПТ)

Напитак који надокнађује магнезијум прави се једноставно.

1626092407_fresh-orange-juice-1614822_1920.jpg
фото: Пиксабеј

Магнезијум је невероватно важан минерал у организму, од кога зависе бројни витални процеси.

С обзиром на његов значај за организам, недостатак овог минерала манифестује се кроз депресију, грчење мишића, аритмију, пробавне сметње, а на дуже стазе може и да доведе до сложенијих обољења.

Прочитајте још: ТУШТ: Лековита биљка која се сматра КОРОВОМ, а здравија је од СПАНАЋА

Женама дневно треба 310 до 320 милиграма магнезијума, а тај број расте уколико су жене у трудноћи, док је за мушкарце препоручен дневни унос магнезијма до 400 милиграма. 

Храна попут тамне чоколаде, авокада, лиснатог поврћа, орашастих плодова, семенки, банана, садржи пуно магнезијума, а ако немате ове намирнице, можете направити напитак, који ће надокнадити магнезијум у организму.

Рецепт за магнезијум напитак

За овај напитак требаће вам следећа 4 састојка:

25 г семенки бундеве

200 мл бадемовог млека

2 кашике семенки лана

поморанџа

Прочитајте још: БОЗА: Неправедно заборављен НАПИТАК из детињства, који ЈАЧА ИМУНИТЕТ (РЕЦЕПТ)

Припрема

Семенке бундеве и лана ставите у блендер и додајте исецкану поморанџу. Потом сипајте и бадемово млеко, па мутите око 30 секунди. Оставите добијени напитак да одстоји неколико минута.

Стручњаци саветују да овај напитак конзумирате ујутру, како бисте током дана имали довољно енергије, и били добро расположени.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.