Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
СОБНО ЦВЕЋЕ

Натерајте БОЖИЋНУ ЗВЕЗДУ да цвета за празнике, а начин је мало СУРОВ

Божићна звезда цвета око Божића, а то значи да је сада прави тренутак да је набавите и натерате да цвета.

1604995308_poinsettia-557704_1280.jpg
Фото: Пиксабеј
Oglas

Идеална је као поклон, јер изазива осмех и одушевљење оног ко је добије. Има прелепе цветове који су изузетно атрактивни и могу да улепшају сваки простор.

Прочитајте још: Ево одговора на НАЈТЕЖЕ ПИТАЊЕ: Како да КРАЉИЦУ ЗИМЕ сачувате за наредну годину

Многи набављају божићну звезду у децембру, али ова биљка може да "преживи" и следећу годину ако се власник не успаничи што јој је отпало лишће у у пролеће! Да би крајем децембра цветала мора да се изазове на то, а то се ради крајем новембра.

Куповина и транспорт
Биљка треба да има тамно зелено, чврсто лишће. Боје цветова треба да буду јарке. Добро је умотајте када је будете износлили из продавнице. У соби биљку ставите даље од грејног тела.
Однесите је у мрак и покријте тамним платном.

Божићна звезда је цвет кратког дана. Да би процветала за новогодишње празнике треба да се припреми. У новембру се саксија стави у кутију, у мрачну просторију и прекрије тамним платном. Најмање четири недеље (још боље осам) биљка мора да проведе у мрклом мраку. Током ових недеља до звезде не сме да стигне ни трачак светла!

Прочитајте још: НИКО јој НИШТА НЕ МОЖЕ, јача је од ЗИМЕ! Засадите је и ЗАБОРАВИТЕ!

Чим се појаве црвени цветови биљка се доноси у собу и поставља на прозор, али даље од грејног тела. Од тог тренутка се биљка бише не помера! Уколико сеп омери - одбациће цветове.

Чим се појаве цветови - унесите је у собу.

Листови не смеју да додирују прозорско окно или радијатор, нити да буде на промају или близу климе. Савршено место за божићну звезду је оно на којем ноћу падне температура на 15 степени.

 

Најлепши зимски украс Фото: Пексел

 

Божићна звезда се залива једном недељно одстајалом водом. тек када се осуши земља. Тражи доста светла, земља треба да буде мека, нађубрена и са мало песка.

Прочитајте још: ВИНТИЏ цвеће: ШИМИРЕЗЛА је жбун који се не предаје ни у касну ЈЕСЕН

Ако су доњи листови биљке мекани - претерујете са заливањем. Ако листови опадају - шкрти сте.

У рано пролеће је драматично орежите.

У рано пролеће божићна звезда ће одбацити прецветале листове и то је тренутак када треба да се ореже и да остале само десетак сантиметара од корена. Наредна два несеца мора да проведе у мировању на температури од око 15 степени у лепо осветљеној просторији. Тада се залива само ако се компост осуши.

Прочитајте још: УШУШКАЈТЕ кактусе и урадите још неколико ствари како би БИЉКЕ ПРЕЖИВЕЛЕ ЗИМУ

У априлу се божићна звезда пресади у нову земљу, а ако до јесени прерасте саксију у већу. На дно саксије се постави слој шљунка и песка. У лето и рану јесен је заливајте обилно. Минерално ђубриво сипајте једном месечно и чекајте новембар.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas