Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ЕНИГМА

Научници немају одговор зашто се камене ЛОПТЕ појављују широм света, а најближа је 200 километара од Београда

Савршене камене лопте, старе неклико милиона година, пронађене су у Коста Рики, Сибиру, Новом Зеланду и Босни!

1614698544_Depositphotos_2230828_xl-2015.jpg
Фото: Пиксабеј
Oglas

Огромне камене лопте у џунглама Коста Рике откривене су 1930-их година када је крчено растиње за плантажу банана. Било их је стотину, величине неколико сантиметара до пречника од неколико метара! Лопте су од кречњака, а на крају је пребројано, чак, 300 ових, савршено округлих мегалита.

Прочитајте још: У Аркаиму се Бог спустио на земљу и то је прави центар СЛОВЕНА који је СССР планирао да УНИШТИ

Мегалити су се налазици у срцу џунгле, крај потока, окружени растињем, Неки од њих су били надгробни споменици локалних поглавица, али за већину никада није утврђено зашто су направљене и са којим циљем?

Петроглифи су 96% савршена лопта!
Камење у БиХ Фото: Youtube/ screenshot  HISTORY

- Простор у којем су пронађени је прилично примитивна, а камене сфере су 96% савршена лопта. Немогуће их је направити са примитивном технологијом која је некада постојала - каже Дејвид Чилдрес, аутор књиге "Технологија богова".

Падале су са неба? Остаци Атлантиде? Индијанци су их направили киселином?

Према локалној легенди, ове камене лопте су кориштене као оружје које је падало са неба и гађало непријатеље. Као оружје их је користио Тара, бог урагана и ветрова.

Други верују да су са Атлантиде. Трећа теорија је да су локални Индијанци знали да омекшају камен. Тачније, геолози тврде да киселином може да се обликује кречњак. Међутим, шта се догодило са цивилизацијом која их је направила, јер је немогуће да нестане без икакавог трага?

Колико су старе лопте?
До данас није утврђено ни колико је камење старо, а претпоставља се да је реч о неколико милиона година. Многе од ових камења су ломили - убеђени да се у њима крије злато!

Прочитајте још: Откривено како су настале пирамиде? На исти начин догодило се нешто и на Тибету, а о томе постоји строго чуван СНИМАК

Међутим, ово камење би вероватно остало на нивоу митова да 2004. године нису откривене истоветне камене кугле и у Републици Српској близу Бања Луке. Камене лопте су потпуно исте као и у Коста Рики!

Камене лопте из Републике Српске су исте као оне из Коста Рике.

- Испитали смо камене сфере из Завидовића и околног камења испоставило се да су направљене у облику савршене лопте. Дакле, лопте су истопљенеи направљене - Сам Османагић, антрополог.

Прочитаје још: Трећи рајх је слао експедиције на Тибет, а шокираћете се када видите шта је СС чувао у овој библиотеци

Још је занимљивији био проналазак ових камених лопти у Сибиру! Наиме, у старом руднику угља. Прво су мислили да су то окамењена јаја диносауруса, али се испоставило да су истог састава као и она у Коста Рики.

И то није све, "мераки" камење на Новом Зеланду је идентично као ове лопте. Камене сфере су пронађене и у Калифорнији, Јужноафричкој Републици и многих другим местима.

Пропадају Фото: Youtube/ screenshot  HISTORY
Која је била улога ових лопти? Биле су мапа звезда?

Да ли су камене лопте биле неки путоказ, можда мапа звезда, јер су поређане у облику истом као Плејаде, Орион и слична сазвежђа! И ко би то урадио?

- Можда гледамо у продукт цивилизације која је камење користила као енергетско поље - каже Чилдрес.

Прочитајте још: Руски научник тврди да ванземаљци постоје, а он зна где и како нас контролишу

Камење је сада туристичка атракција у Коста Рики, а често се може видети у парковима и хотелским баштама. Многе лопте су почеле да еродирају и пропадају.

ПРАТИТЕ НАС НА ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas