· · Коментари: 1
НЛО

Научници потписују петицију ПРОТИВ слања порука у СВЕМИР: Мисле да су ванземаљци претња за нас?!

Међу научницима се повела расправа да ли треба да настојимо да успоставимо контакт са становницима других планета, или је боље да се уздржимо?

1605198907_Depositphotos_13269188_xl-2015.jpg
Фото: Депозитфото

Неидентификовани летећи објекти који не потичу са Земље постоје, али ми не знамо ко су посетиоци, одакле долазе и са каквим намерама, тврди Луис Елизондо, бивши руководилац супер-тајне америчке владине организације за истраживање "ваздушних феномена".

Прочитајте још: ДВЕ године су путовали до СРБИЈЕ, а када је дошла ЦРВЕНА АРМИЈА уништили су ОФИЦИРСКЕ униформе (ФОТО/ВИДЕО)
 
Бројна виђења неидентификованих летећих објеката 50-тих и 60-тих година јавности су представљана као погрешно протумачени метеоролошки балони, авиони, одсјај звезда или напросто преваре појединаца.

У "Плавој књизи" је сакупљено 12.000 сведочанстава људи који су видело НЛО.

Америчка влада је још од 1952. године, путем пројекта "Плава књига" и преко Комитета за национална истраживања о ваздушним феноменима, пажљиво сакупљала и проучавала изјаве сведока. До 1969. године, извештаји сакупљени у "Плаву књигу" обрадили су више од 12.000 сведочанстава, и мада је за већину нађено рационално објашњење, остало је око 700 неразрешених случајева.

Прочитајте још: По наређењу тајних сила ЦАР је ЖРТВОВАН: Црква тврди да су РОМАНОВИ убијени на РИТУАЛАН НАЧИН

Године 2007. Пентагон је покренуо Напредни програм за идентификацију претњи у ваздушном простору (ААТИП), тајну владину агенцију на чијем челу је био Луис Елизондо, бивши обавештајни официр, са задатком да истражују "неидентификоване ваздушне феномене" (УАП), како су названи уместо популарне скраћенице УФО.

Агенција је, наводно, завршила са радом 2012. године, а Елизондо каже да је 2017. дао оставку јер је "бирократија обмањивала јавност држећи информације о УАП тајним и не водећи рачуна о ризику до којег то може да доведе". Луис Елизондо је постао директор за глобалну сигурност и специјалне програме на приватној Звезданој академији за уметност и науку.

Прочитаје још: Зашто дајемо ПОКОЈНИКУ 40 дана? Фантомски ДНК доказује ПОРЕКЛО човека које ће многе УПЛАШИТИ

- Постоји нешто на небу, а ми не знамо шта је то и не знамо одакле долази. Да ли је то проблем? Из перспективе националне безбедности - да!. Потребно нам је да разумемо шта представљају, да би одредили да ли су нам претња или не - каже Елизондо, који је после руковођења владиним програмом убеђен да летелице ванземаљског порекла у нашем ваздушном простору постоје.

Пилоти виђају НЛО
Међу сведоцима су били амерички морнарички пилоти од поверења, стручне да процене карактеристике неидентификованих летелица какве су сусретали. Неке од њих су и снимили видео камером, као 2004. и 2015. године, а 2017. снимак је званично одобрен за јавност.
НЛО није био агресиван

Бивши обавештајац напомиње да, према његовом сазнању, НЛО-и нису до сада испољавали агресивне намере.

Астрономи су одлучили да не ослушкују само сигнале из свемира. Неки заговарају светлосну комуникацију која ће ставити на знање ванземаљцима да на Земљи има некога. Други мисле да би било мудрије да се прикријемо.

Прочитајте још: Када је ПУТИН сео на ОВУ СТОЛИЦУ сви су знали да ће бити први човек РУСИЈЕ (ФОТО)

- Шта треба да буде садржај поруке и како да најбоље представимо људе на Земљи? Која би то била слика која би вредела хиљаду речи? - поставља питање Пит Ворден, директор пројекта "Пробојна иницијатива".

Елизондо Фото: Треће око
Шта послати? А да они разумеју!

- Свака цивилизација која буде у стању да детектује наше присуство вероватно ће бити веома напредна, и може се догодити да неће бити расположена да нас третира на љубазан начин - тврди физичар Марк Бјукенен у журналу "Физика природе".

Други астрономи мисле да је ствар вредна ризика али додају да је сада можда већ касно о томе размишљати. Јер, наше поруке налазе пут кроз космос још од проналаска радија.

Прочитајте још: Био је ОМИЉЕН СРПСКИ ВЛАДАР: Деспот Стефан је СПАВАО ОКОВАН и ноћу ШЕТАО по селу, а разлог се и данас ПРЕПРИЧАВА (ФОТО)

Било је покушаја оглашавања на даљину - НАСА је 2008. године према Поларису, Северној звезди, емитовала композицију "Битлса" "Преко универзума" поводом 50 година постојања Агенције и 40 година настанка те песме. На егзопланету (ван Сунчевог система) Gliese 581 c исте године преко Украјинске свемирске агенције послате су зрацима слике и поруке.

Већ смо слали поруке, попут песме Битлса!
Руски мултимилијардер
Руски мултимилијардер Јури Милнер има пројекат вредан 100 милиона долара. Реч је о слању читавог роја свемирских летилица у звездани систем Алфа Кентаури, са поруком кроз коју би ванземаљци требало да схвате ко је шаље.

Прошлог октобра, Европска свемирска агенција такође према Поларису послала је 3775 текстуалних порука. Међутим, неколико проминентних научника потписали су изјаву против будућих МЕТИ иницијатива, све док се за то не добије сагласност од неке врсте међународног савета!

Прочитајте још: Да ли је НЕФЕРТИТИ ПРЕВАРА СТОЛЕЋА? Пет непорецивих ДОКАЗА то тврди!

Да ли је добра идеја да их откријемо, или да они открију нас? О томе се Стивен Хокинг 2010. године изјаснио категоричким одговором: "Не!"

А, шта је било са Колумбом?

- Ми треба да погледамо сами себе да бисмо видели како интелигентан живот може да се развије у нешто што ми не бисмо желели да сусретнемо. Узмите сусрет Кристифора Колумба са америчким домороцима. То није никако испало добро за њих - закључио је Стивен Хокинг.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.