Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ЗАРАЗА

Нови сој вируса корона који се појавио у Европи је заразнији, а ево и због чега

Нови сој короне се увелико шири Великом Британијом.

1610294855_Depositphotos_49210093_s-2019.jpg
Фото: Депозит
Oglas

Студија Универзитета у Бирмингхаму открила је да су пацијенти са Ковид варијантом имали "велика вирусна оптерећења". Брисеви узети из грла онима са најновијим сојем имали су виши ниво вируса, а Мишел Кид који је водио студију, рекао је да би налази могли објаснити како се овај сој преноси.

Прочитајте још: Здравствени симптоми које НИКАДА не бисте смели игнорисати - од неспретности до болова у вилици!

Мутантни сој коронавируса је за 70 одсто заразнији од оригинала, јер се брже реплицира у грлу, верују научници. Студија јавног здравља Енглеске и Универзитета у Бирмингхаму открила је да су брисеви узети из носа и грла пацијената са Ковид-19 са најновијим сојем, познатим као Б117, имали "велика вирусна оптерећења" у поређењу са узорцима узетим од пацијената који пате од првобитног соја.

Прочитајте још: 6 ствари које узрокују ВИСОК КРВНИ ПРИТИСАК: На шта треба посебно обратити пажњу?

Виши нивои Ковида откривени су у материјалу прикупљеном на брисевима пацијената са варијантом Б117, што указује на тежи случај вируса и доказе зашто се вирус лакше преноси.

Студија, која тек треба да се рецензира, каже: - Јасно је да већа вирусна оптеречења, изведена из узорака (нове варијанте, назначене неоткривеним вирусним циљем С-гена), могу одредити заразност испитаника, а тиме и способност вируса да се преноси даље. 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas