Oglas
Oglas
· · Коментари: 1
КОРОНА

Научници УТВРДИЛИ ко највише преноси КОВИД међу децом, а разлог је БИЗАРАН

Стручњаци и даље нису јединствени у мишљењу у којој мери деца преносе вирус корона.

1597486510_Depositphotos_387856182_xl-2015.jpg
Фото: Депозитфото
Oglas

Ставови су подељени, па се тако још трага за правом истином. Али, јужнокорејско истраживање је показало да деца млађа од десет година упола мање шире заразу и у то су, наводе, сигурни.

Прочитајте још: Дански начин васпитања је ИДЕАЛАН У СВЕТУ, а метод за који смо убеђени да је ИСПРАВАН, они сматрају ЗБУЊУЈУЋИМ

Студија је обухватила 6.000 оболелих, али и десет пута више њихових контаката, а резултати су објављени у америчком Центру за контролу и превенцију болести.

Истраживачи су дошли до сазнања да боравак међу млађима није толико ризичан, као и да популација стара између 11 и 19 година потпуно исто преноси вирус као и одрасли.

Најризичнији преносиоци вируса су тинејџери.

Научници су објаснили да деца млађа од десет година издишу мању количину ваздуха, а самим тим и мање честица вируса, али су и нижег раста, тако да заразне капљице теже и спорије доспевају до одраслих. Тинејџери су, с друге стране, виши, више се крећу, бунтовни су, па мање брину о поштовању дистанце и испуњавају хигијенских правила, што их чини већим преносницима.

Прочитајте још: Зашто се деца ГОЈЕ највише ЛЕТИ? Ево одговора!

То је један од разлога због којих стручњаци страхују од повратка ђака на јесен у школске клупе, због чега се и даље трага за најбољим и најбезбеднијим решењем. А септембар куца на врата...

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas