· · Коментари: 0
ДРУШТВЕНЕ МРЕЖЕ

Научно потврђено! FACEBOOK је опасан по ЗДРАВЉЕ?

Ова друштвена мрежа због неприкладног садржаја је опасно место за боравак људи, да је у истраживању Avaaz-a проглашен "опасним за јавно здравље".

1597870892_facebook.png
Фото: Pixabay

Лажне вести, теорије завере и садржај који промовише насиље на друштвеној мрежи Facebook учинио ју је опасном по здравље. Наиме, до те мере је опасно место за боравак људи да је у истраживању Avaaz-a проглашен "опасним за јавно здравље".

Прочитајте још: Важно за све родитеље! Уколико вам дете има овај ПРОБЛЕМ, гастроентеролог ИМА РЕШЕЊЕ

Прочитајте још: Овде ПОСТОЈИ НАЧИН: Ево како да остварите ПОПУСТ на летовање

Прочитајте још: Све смо очекивали, али не и да Аппле Wатцх ИСКАШЉАВА ВОДУ?! (ВИДЕО)

Лажне информације везане за пандемију корона вируса приказане су више од 3.8 милијарди пута у протеклих годину дана, док је само 16 одсто тих вести означено као лажно. 

Истраживачи су открили да је 10 страница са највише лажних информација имало четири пута више прегледа него службена страница Светске здравствене организације. Међу најраширенијим лажним информацијама су чланци који тврде да је Бил Гејтс финансирао вакцину која је резултирала парализом више од пола милиона деце у Индији.

Прочитајте још: Најскупљи САТ на свету кошта преко 30 МИЛИОНА долара! Намењен је Марији Антоанети, а иза свега се крије ЉУБАВНА ПРИЧА

Фацебоокови алгоритми главна су претња јавном здрављу јер усмеравају Facebook кориснике на мреже које шире лажне здравствене информације. Те инфодемије чине пандемију још гором, ако Facebook не очисти своје алгоритме и пружи тачне информације свима који су били изложени лажним информацијама, истичу научници у овом последњем истраживању.

Прочитајте још: Добро погледајте овај САТ и ако га на нечијим рукама ВИДИТЕ, знаћете ко је тај ЧОВЕК

Са друге стране, из компаније Facebook тврде да су протеклих месеци предузели све што је у њиховој моћи како би уклонили нетачне информације и омогућили корисницима приступ тачним и кредибилним информацијама.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.