Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ЗДРАВЉЕ

НЕ ИГНОРИШИТЕ ЗНАКОВЕ: Ових 5 болести могу да скривају ваше руке!

Добри показатељи здравствених проблема.

1605801736_Depositphotos_14994909_s-2019.jpg
Фото: Депозит
Oglas

Често се говори како је лице огледало здравља, али исто се може рећи и за наше руке. На њима се такође могу препознати рани знаци неких здравствених проблема и болести.

1. Укоченост зглобова прстију и шаке – реуматоидни артритис 

Управо је укоченост један од првих знакова ове болести. Обично је попраћена упалом истих зглобова и отеклинама. Укоченост долази ођедном и кроз један до два дана може да захвати све зглобове у шаци, а бол се шири према зглобу. Ако приметите овакве промене обратите се свом лекару и тражите упут за реуматолога.

Прочитајте још: Број МЛАДЕЖА на кожи показатељ је ризика за појаву МЕЛАНОМА

2. Дрхтаве руке - Паркинсонова болест 

Дрхтање може бити резултат лако решивог проблема попут превелике количине кофеина или нуспојава одређеног лека. Међутим, подрхтавање у само једној руци може упућивати на Паркинсонову болест

3. "Двобојни" нокти - болест бубрега 

Фото: Депозит

Велики проценат пацијената са хроничном болести бубрега има "двобојне" нокте. Једноставније речено, дно нокта им је беле боје, а горњи део лагано или изразито смеђе боје. "Гребенасти" и лако ломљиви нокти такође указују на проблеме с бубрезима. Оба стања резултат су повећане концентрације одређених хормона и хроничне анемије које се повезују с болешћу бубрега.

Прочитајте још: Какве ПОСЛЕДИЦЕ корона оставља на мозак?!

4. Јачина стиска - здравље срца 

Јачина стиска руке означава снагу мишића и стање здравља, а ако је стисак слаб онда упућује на општу слабост која може бити повезана са недостатком физичке активности. Опсежно истраживање спроведено на 140 хиљада људи из 17 земаља широм света утврдило је да људи са слабим стиском имају веће шансе за развој болести срца. Стручњаци сматрају како би тестирање јачине стиска ускоро могло да постане метода предвиђања болести. 

5. Знојни дланови - хиперхидроза 

Ако имате проблема са знојењем дланова, пре него што помислите на проблеме са штитном жлездом проверите да ваш проблем заправо није хиперхидроза – стање прекомерног и неконтролираног знојења. Код већине људи хипехидроза се испољава знојењем тачно одређених делова тела попут дланова, пазуха или стопала.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas