Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
намирнице

Не морамо увек да посежемо за кремама: Ова храна садржи КОЛАГЕН

Свака жена је бар једном посегнула за скупоценом кремом која "брише" боре.

1618221096_Depositphotos_149688854_s-2019.jpg
Фото: Депосит
Oglas

Некада су заиста делотворне, а некада вам буде много жао средстава које одвојите за куповину, па се дешава ситуација да је замените алтернативним производом.

Шта садрже креме против бора? На сва уста годинама уназад се бруји о благодетима хијалуронске киселине, али не само то, већ је веома важан и колаген који је елементарни састојак коже и који можемо наћи у разним намирницама из природе.

Прочитајте још: Јача имунолошки систем, побољшава вид и ублажава упале: Овај чај је чудо природе!

Шта тачно представља колаген?

Колаген представља протеин који чини 30 одсто протеина које имамо у телу. Жене га обожавају, а он се може наћи у многим биљкама. Постоји чак 29 типова колагена, а људи не поседују толики спектар, већ максимално 3 типа (1, 2, 3). Ова супстанца је састављена од 19 амино киселина, као што су глицин, пролин, лисин, а оне као такве су веома значајне за структуру коже. Колаген типа 1 се најчешће налази у кожи, костима и тетивама. Када су у питању колаген типа 2 и 3, они се налазе у хрскавицама и везивним ткивима.

Парадајиз
Верујемо да сте се обрадовали када сте видели ову поврћку на листи. Већини је омиљена намирница, а она је толико благотворна по кожу да садржи и до 30 одсто витамина Ц. Парадајз, такође, поседује и мноштво ликопена, велики је антиоксиданс и веома је значајан за кожу.

Храна која садржи колаген:

Риба

Ова намирница је веома богата колагеном, јер су рибље кости изграђене од ове супстанце. Колаген добијен из рибе представља најбољу супстанцу, која се набоље абсорбује у људском телу.

Беланца

Јаја, тачније беланца, садрже мноштво конективних ткива који садрже висок ниво протеина, а они представљају најважнији део киселина за производњу колагена.

Прочитајте још: Расте испред ваше куће и зову је БЕСМРТНА, а благотворна је за 5 најважнијих органа

Цитруси

Лимун, грејп, поморанџа, лимтеа и лимун су представници ове групе намирница. Они не само да садрже велику количину витамина Ц, већ баш он има велику улогу у производњи колагена. Ове воћке је најбоље узимати свеже, у виду сокова или шејкова.

Пилетина
Она је богата протеинима, а као таква представља богат извор колагена. Пилећа хрскавица и врат се користе као најважнији у борби против артритиса.

Паприка бабура

Свим салатама додајте паприку, додајте је храни у било ком облику. Она је богата мноштвом витамина, а посебну улогу има у успоравању старења.

Зелено поврће

Грашак, спанаћ, кељ, блитва и многе друге воћке предстваљају водеће антиоксидансе, а њихово конзумирање је веома важно због производње колагена. Сматра се да хлорофил, који ове биљке садрже, у великој мери доприноси и већем лучењу колагена у самој структури коже.

Уз ових неколико намирница можете повратити кожи сјај и можете је подмладити, као и организам.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas