Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
САВЕТИ

Не можете да ПОПИЈЕТЕ много ВОДЕ, а требало би! Примените ових 6 ТРИКОВА

Није никаква тајна да је свакодневна конзумација воде јако битна, али постоји толико ствари због којих то не радимо.

1602754357_Depositphotos_142999759_s-2019.jpg
Фото: Депозит
Oglas

Вода нема никакав укус, стално заборављате да морате да пијете воду, или пречесто морате у тоалет? Који год био ваш изговор време је да га се решите уз помоћ шест једноставних трикова!

Додајте укус

Вероватно сте већ чули да вода може бити укуснија ако јој додате свеже биље или кришке лимуна, али постоји неколико начина како то можете урадити на прави начин. На пример, мешање биља дрвеном кашиком опушта њихов прави укус, док неогуљени цитруси дају помало горак укус. Стога ако сте се одлучили за кришку лимуна или наранџе најпре им очистите кору.

Прочитајте још: ВОДА у току, пре и после ЈЕЛА: Ево шта каже НУТРИЦИОНИСТА

Претворите флашу воде у тајмер

Означите линије на боци воде како би тачно знали колико воде би требало да  попијете током одређених делова дана. На пример једна линија требала би вам рећи да би до 9 сати требал да попијете четвртину флаше, половину до поднева, а три четвртине до 15 сати.

Чим промените активност попијте воде!

Нека промене активности буду окидачи

Ако често заборављате да би требало да пијете воду, покушајте да створите следећу навику – напијте се воде сваки пут када промените активност којом се бавите. На пример, довршите флашу воде пре него што изађете из аутомобила и одете на посао или немојте отићи на ручак док не попијете чашу воде која се налази на вашем радном столу.

Прочитајте још: Да ли да попијемо ЧАШУ ВОДЕ пре ОДЛАСКА НА СПАВАЊЕ: Шта се онда дешава?

Фото: Депозит

Узимајте мале гутљаје уместо испијања

Испијање огромне чаше воде можда ће вам помоћи да убрзате цео поступак, али осећај надутости који се након тога може јавити вероватно ће вас одвратити од даљње конзумације воде. Уместо тога, узимајте мале гутљаје воде током целог дана – не само што ћете се осећати боље већ ће ваше тело боље апсорбовати воду.

Пијте воду пре доручка, ручка и вечере

Сваки пут када седнете за сто како би јели прво попијте чашу воде. Не само што ћете тако лакше запамтити да морате да пијете воду, већ ће вода у вашем желуцу обуздати апетит и помоћи вам да једете мање порције.

Прочитајте још: Њихова улога је важна за наш организам: Како надокнадити НЕДОСТАТАК ЕЛЕКТРОЛИТА

Пронађите савршену температуру

Пронађите температуру воде која вам највише одговара, било да се ради о ледено хладној, собној или мрвицу топлој температури. На тај начин ћете бити мотивисанији да пијете воду.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas