· · Коментари: 0
УРЕЂЕЊЕ

Не затрпавајте спаваћу собу намештајем, само ТРИ ствари треба да се у њој налази

У овој соби се осећате најзаштићеније, најогољеније, најопуштеније и најмирније.

1620378954_Depositphotos_321171256_xl-2015.jpg
Фото: Депозитфото

Она је ваш интимни заклон за снове, у ком упловљавате у сваки нови дан. Спаваћа соба има посебно место у нашем животу, па и нашем дому, зато је веома важно како ћемо је опремити.

Прочитајте још: Копирајте идеје најбољих дизајнера за уређења ентеријера (ФОТО)

Осим удобности, која је на првом месту, намештај у овом делу стана требало би да има и естетску улогу, да бисмо свим чулима уживали у нашој оази мира. Из године у годину, трендови уређења ентеријера се смењују, а тренутни нас позива да из спаваће собе избацимо сав вишак ствари и оставимо само најосновније.

Што мање намештаја - то је тренд.

Уз кревет, у ову “есенцијалну групу” могу да спадају фотеље или столице, ноћни сточић и лампа, а, ако је баш неопходно, и омања полица или комода. Шта год да је у питању, требало би да буде што мањег габарита и једноставне форме.

Фото: Депозит

Било да имате брачни или кревет за једну особу, пожељно је да је у белој боји или потпуно светлим, умирујућим, пастелним нијансама које увек, по жељи, можете разиграти шареним прекривачем или украсним јастуцима.

Три комада
Фотеља, наткасна и кревет. То је све што треба да се налази у спаваћој соби.
Кревет на поду, али само ако сте млади.

Највећи број кревета налази се директно на поду, без ногара или са сасвим неприметним, кратким, што одаје утисак да лежите само на душеку. Ако и постоји конструкција за постељу, она је од светлог дрвета и делује потпуно природно.

Прочитајте још: ОГРОМНЕ ташне су модерне, али не правите ГРЕШКУ, носе се само на ОВАЈ начин (ФОТО)

За посебно место у спаваћим собама изборила су се огледала, која се најчешће налазе прекопута или поред кревета, наслоњена на зид, па их самим тим лако можете преместити по жељи. Висока су, са једва приметним рамом који се стилски уклапа уз остатак намештаја.

Фото: Депозит

Простор изнад узглавља кревета постао је “место дешавања” јер управо тамо можете окачити слике, неколико папирних лустера, сламнате шешире или га изрезбарити, уколико је од дрвета и припада самој постељи.

Не затрпавајте собу намештајем.

Да би све то изгледало што лепше, сунцем окупано, било би идеално да у овој просторији имате велике прозоре, са завесама од материјала који пропушта светло, или потпуно без њих. Што више природне светлости продре у ваш кутак, то боље, јер ћете раније и ведрије устајати, кад год да легнете.

Прочитајте још: Мали, а НЕОПХОДАН: 5 најмодернијих модела сточића за кафу (ФОТО)

Уколико вам је неопходан дуг сан, увек можете завесама додати драперије тамније боје које ћете навући преко танане, “дневне” завесе.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.