· · Коментари: 0
БУДУЋНОСТ

Занима вас како ће изгледати свет 2040. године? Имаћемо неколико партнера, СЕКСА једва да ће бити, а доћи ће и ОНИ

Футуролози сматрају да ће се у наредне две деценије свет променити. Подстицаће се асексуалност, љубав ће се водити са роботима и људи ће бити веома усамљени.

Depositphotos_334679570_s-2019.jpg
Фото: Депозит

Како ће свет изгледати 2040. године? На ово питање покушали су дају одговор "футуролози", писци и научници који се баве дигиталним технологијама. Време ће показати да ли су у праву.

Прочитајте још: "Смак света ће почети 2021, Христ ће сићи на земљу, а све ће се десити након ЗАРАЗЕ"

Кејт Џулијан, уредник "Атлантиса". мисли да ће кроз две деценије људи имати тек неколико сексуалних партнера, веома мало секса током живота и да ће, углавном, апстинирати или водити љубав са роботима. Асексуалност код људи ће бити прихваћена као нормално понашање, чак, ће се подстицати. У читавој људској историји то ће бити најбоље време за соло-људе. Секс у виртуелној реалности ће бити свакодневна појава. Наталитет ће падати, а људи ће бити веома усамљени.

Подстицаће се самоћа и асексуалност. 

Ово предвиђање "сексуалне рецесије" је веома логично, јер када се упореде садашња и претходна генерација долази се до истог закључка. Пре две деценије је мали број људи са 35 година био без брака и партнера.

Планета ће бити потпуно дигитализована Фото: Пиксабеј

Ен Ксјао Мина, технолог и истраживач на Харварду, сматра да ће свет бити подељен између две супер-мреже које ће контролисати људе. Дакле, све ће бити цензорисано према строго утврђеним правилима. На једној ће постојати мало већа слобода, али ће се живот свуда одвијати онлајн. Она верује да ће те две онлајн супер-мреже, попут некадашњег биполарног света, људе непрестано држати у страху од рата, разарања и смрти.

Цео живот ће се одвијати онлајн, а ратоваће две глобалне интернет мреже.

Пол Форд, генерални директор дигиталног студија "Постлајт", уверен је да више неће псотојати компјутери, јер ће све бити компјутер! Каже да ће сви "мали ритуали" нестати попут кувања кафе или куцања карте у градском превозу, јер ће све то бити дигитализовано. Верује да ће велике компјутерске компаније и тада постојати, али ће се мучити како да продају ствари које људима више не требају. Људи ће, буквално, мислима добијати све што желе.

Контролисаће нас Фото: Пиксабеј

- Лоше је што сваки човек има лице, јер ће камере бити бескрајно јефтине и пратиће сваки наш корак, што је добро и веома застрашујуће - истиче Форд.

Свуда ће бити камере и пратиће наша лица.

Миси Кјумингс, директор Дјукове хумане и аутономне лабораторије, верује да ће врло брзо авионе возити роботи, нарочито карго-превоз. И курирску службу ће обављати роботи, али аутомобилима још дуго неће управљати вештачка интелигенција.

Прочитајте још: Нове технологије мењају начин путовања: Ништа неће бити исто, а у СВЕМИР ће моћи свако од нас

Бруно Масијас, бивши португалски министар и аутор, каже да је Кина у 20. веку понижена, а у 21. ће се осветити за све. Глобални пројекат "Нови пут свиле" биће остварен и цео свет ће бити једна велика Кина.

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.