Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
САВЕТИ

Нећете веровати: Лек за ГЛАВОБОЉУ налази се међу ЗАЧИНИМА

Популарна зачинска биљка, ђумбир се од давнина у народној медицини користи за лечење бројних обољења

1594042456_woman-2696408_1280.jpg
Фото: Пиксабеј
Oglas

Ђумбир делује као антисептик и аналгетик, па се у користи као природни лек против разних врста упала и подстицања циркулације.

Прочитајте још: Безазлене НАВИКЕ могу бити ЗНАК да се код детета развија МЕНТАЛНИ ПОРЕМЕЋАЈ

Како има аналгетичко дејство вековима се употребљава против болова изазваним каменом у бубрегу, зубобоље и главобоље. Често се употребљава у комбинацији са другим лековитим биљкама због тога сто има моћ да убрза дејство тих биљака.

Ђумбир у праху Фото: Депозит
Ђумбир ублажава пулсирање и мучнину.

Људи који имају проблеме са упорним мигренама могу се решити болова уз помоћ чаја од ђумбира и лимуна. Овај напитак ублажиће болове, а појаву нових напада ове болести учиниће ређим.

Осим што може ублажити пулсирају у главобољу, ђумбир је ефикасан и у сузбијању мучнине која се обично јавља уз мигрену.

Прочитајте још: БИЋЕТЕ КАО НОВИ! Најбољи ПРИРОДНИ НАПИЦИ за детокс тела

Малу кашику сувог ђумбира у праху прелити са 250 милилитара кључале воде. Оставити да се мало охлади, додати сок од пола лимуна и пити док је јос увек млак.

Пију се највише четири шоље дневно!

Чај од ђумбира и лимуна пити свега неколико дана, до четири шоље дневно, а корисно је пити га и у периоду када симптоми мигрене нису изражени да би се следећи напад одложио што је могуће више.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas