· · Коментари: 0
БАКИНА КУХИЊА

Недеља је дан за КРОАСАН ПОГАЧУ са киселим млеком (ФОТО/ВИДЕО)

Мекана као памук.

1610880608_20210116_121203.jpg
Фото: Приватна архива

Потребно је:

  • 400 мл течности (300 мл киселог млека и 100 мл воде )
  • 20 гр квасца
  • 1 јаје
  • око 700 гр брашна
  • 50 мл уља
  • мало соли
  • 1 кашичица шећерара
  • 1 жуманце

Прочитајте још: МЕКЕ КАО ПУСЛИЦЕ: Слатка пуњена гнезда са џемом (ФОТО/ВИДЕО)

Припрема:

У млакој води растворити 20 гр квасца. Додати кашичицу шечера, додати уље, кисело млеко, брашно и соли и замесити глатко тесто.

Фото: Приватна архива

Тесто одморити 30 минута. Затим одвојити малу лоптицу која је потребна за круг тепсије, па развити пола цм у круг. Премазати уљем. Исећи троуглове, па их увити у кифлице.

Прочитајте још: Данас се према традицији спремају КРОФНЕ: Како да их направите брзо и лако (РЕЦЕПТ)

Фото: Приватна архива

Округли плех премазати уљем и ређати кроасане у круг. Одвојену лоптицу ставити у средину. Покрити крпом да одмори 20 минута, а онда премазати жуманцетом у које сте додали кашику уља и кашику млека. Потом пећи на 180 степени Ц.

Прочитајте још: Ручак који ће пробудити сва ваша чула: Шницле у сусаму и сенфу (ФОТО/ВИДЕО)

Фото: Приватна архива

Печену мало покрити да се охлади, па уживати у дивном укусу. Пријатно!

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.