· · Коментари: 0
УКУСНО

Недеља је за лагане оброке: Кифлице са сиром и шунком које сви обожавају (ФОТО)

Дивне, мекане и хрскаве.

1612706516_Kiflice.jpg
Фото: Принтскрин / Инстаграм / дидy_китцхен

Викендом сви волимо да уживамо и будемо растерећени, а недеља је прави дан за одмор. Како бисмо крај викенда завршили у добром расположењу, уживање у храни је неизоставна ставка. Зато брзо припремите овај фантастичан оброк за целу породицу и препустите се чулима уз наш данашњи предлог - кифлице са сиром и шунком. 

Прочитајте још: Зашто ПРАЗИЛУК треба да уврстимо у исхрану? Био је цењен још код СТАРИХ ЕГИПЋАНА

На инстаграм профилу Didy Kitchen, можете наћи сјајне рецепте. А сада брзо направите ове укусне кифлице и уживајте у остатку викенда.

Да бисте направили ове дивне кифлице потребно је:

  • 20 гр квасца
  • 200 мл млека
  • 5 кашика уља
  • једно јаје
  • по једна кашичица соли и шећера
  • 380 гр брашна (меко, тип 400)
  • 70 гр киселе павлаке
  • 50 гр маргарина

За фил:

  • 80 гр сира
  • 50 гр шунке.

Прочитајте још: Боље, лепше и домаће: Кад дете тражи да му купите пециво, дајте му ово домаће кисело тесто и нећете погрешити (ФОТО/ВИДЕО)

Припрема:

У ванглицу ставите квасац, шећер, топло млеко, уље (једно јаје измутите у шољи и две кашике оставите у истој) остатак сипајте у ванглицу и промешајте да се квасац истопи.

Нека тесто одлежи пола сата, а онда...

Кад квасац надође додајте мало по мало брашна и со, умесите тесто да добијете лепу лоптицу.

Оставите тесто да надолази око 30 минута, затим га премесите и поделите на две лоптице и њих оставите да надолазе 15 минута.

Прочитајте још: Спречава рак, топи килограме и ПОБОЉШАВА СЕКС! Да ли има још разлога да одмах не узмете СОК ОД НАРА

Оклагијом од обе лоптице направите два тања круга. Први премажите павлаком, преко њега ставите други круг и на њега нарендајте маргарин, затим исеците на четвртине, а сваку четвртину на 3 троугла. Ставите фил и уролајте кифлицу.

Укљуците рерну да се угреје на 260°. Док се рерна греје, таман ће и кифлице мало да надођу.

Прочитајте још: Јутарњи смути за здрав почетак дана

Пре него што их убаците у рерну премажите их са јајетом (које смо одвојили од теста) а у њега додајте и кашику млека и кашику маслиновог уља. Поспите их сусамом.

Пеците их око 20-ак минута или док не добију овако лепу боју. Пријатно!

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.