· · Коментари: 0
ИНСПИРАЦИЈА

Недостају вам Грчка, Чешка, Немачка...? Отпутује уз помоћ тањира - верујте да је могуће

Желели бисте да негде отпутујете, али не можете. Спремите неко од ових јела и пробајте да уживате као да сте у Мексику или Италији

Salata.jpg

Довољна је машта, жеља и неколико састојака да се сетите најлепших тренутака које сте провели прошле године у Грчкој.

Састојци за цацики
Фото: А. М.

Прочитајте још: Више од милион Срба лане летовало је у Грчкој, а ево шта је најновији ХИТ у овој земљи

Цацики салата, Грчка

Довољан је само један краставац, мало павлаке и јогурта и поново сте у Грчкој! Наравно да је цацики најукуснији у Солуну када се једе у неком од ресторана Лададике. Али ако пустите сиртаки и затворите очи - готово да неће бити разлике. Краставац се исече на колутиће или коцкице, изгњечи се чен белог лука, све се помеша са јогуртом и дода маслиново уље. Цацики се савршено слаже са месом, а може и да се једе као посебан оброк.

Ребарца са кромпиром
Фото: А. М.

Ребарца, Чешка

Стари град у Прагу је препун ресторана у којима служе буткице или сочна ребарца. И једно и друго јело се, на крају, залије пивом. Купите ребарца, премажите их зачинима, додајте кромпир и убаците у рерну. После 1,5 часова добићете укусно јело које ће вас подсетити на дивне дане у Прагу!

Руска салата, Русија

Одмах да се разумемо, у Русији се "руска салата" зове "оливије". И не постоји једна салата, већ има безброј варијација на ту тему, па су неке са грашком, друге са кромпиром, али све су ситно сецкане. Ко једе руску салату у друштву бабушке имаће бољи осећај да се налази у Русији.

Потребно за такосе
Фото: А. М.

Такоси, Мексико

Одувек сте желели да отпутујете у Мексико? Почните да се навикавате на љуту храну. Направите такосе и слушајте мексичке певаче. Уколико све то лепо прође, остаје само да испланирате путовање.

Кобасице, Немачка

Готово да не постоји туриста који у Немачкој, нарочито у Баварској није јео кобасице. Без обзира да ли су од поврћа, меса или са качкаваље, то је укус који подсећа на ову земљу.

Прочитајте још: Јесте ли чули за УБУД ВИЛЕ? Дан у њима кошта 1.000 евра, а понуда је невероватна (Фото/Видео)

Бечка шницла, Беч

Телећа шницла, истањена под пресом, убачена у брашно, па умочена у јаја и на крају презле - рецепт је за бечку шницлу. Неки је прже на масти, неки у бутеру, а може и у уљу, важно је да је месо свеже и да се слуша Штраус док се једе!

 

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.