Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ЛЕПОТА

НЕГА ЛИЦА: Шта крема за лице мора да садржи да бисте видели резултате

Можда не можемо заувек остати млади, али изгледати здраво и свеже сада је врло лако - ако макар мало времена посветите својој кожи.

1605775129_Depositphotos_211222188_s-2019.jpg
Фото: Депозит
Oglas

Чак и за тешке проблеме узроковане гравитацијом и старењем од сунца, попут опуштености врата, дубоких бора и контура лица, деколтеа или пигментације, постоје моц́ни антиоксиданти који побољшавају лице сваке жене, у свако доба. 

Ови састојци деактивирају слободне радикале, нестабилне и разорне молекуле у телу, који се јављају због лоших навика: пушења, сунчања и загађења ваздуха. Најпознатији антиоксидативни састојци које ћете пронаћи у сваком козметичком производу или додатку који гарантује да ћете победити време и надоградити своју лепоту су витамини А, Ц, Е и познати ниацинамид.

Прочитајте још: Правило за ЧИШЋЕЊЕ ЛИЦА 60/30: Зашто је добро?

Ретинол

Ретинол је активни дериват витамина А, у много блажем облику од ретиноида које дерматолози прописују за лечење коже. Иако је потребно неколико недеља да би се видели резултати, то је најбољи састојак када је реч о смањењу бора, смањењу пора, брисању смеђих мрља и побољшању текстуре коже.

Ретинол може изазвати иритације првих неколико дана коришћења, посебно ако је кожа изложена сунчевој светлости!
Фото: Депозит

Обавезно нанесите крему са ретинолом ноћу на суву кожу. Ујутро не излазите из куће без креме за сунчање са високим СПФ индексом. Пре употребе креме са ретинолом, користите пилинг за лице. 

Прочитајте још: Недељни третман који позитивно делује на БОРЕ: Маска од јабуке и меда

Витамин Ц (или аскорбинска киселина)

Витамин Ц је савршен састојак за свако здравствено питање (а довољно је само да стимулише и ојача имуни систем), међутим, када се "помеша" са кожним проблемима, ствари се компликују. Када се стави у прави облик у састав козметике, тада представља своје највеће антиоксидативне предности: бори се против слободних радикала, реструктурира колаген, смањује упале и промовише еластичност и свежину коже.

Сваке недеље приуштите себи третман витамином Ц како бисте кожу обогатили антиокисантима!

Прочитајте још: У току једног сата додирнемо 23 пута лице, али постоје НАЧИНИ да се решимо ове навике

Витамин Е

Витамин Е - капитал против старења сам по себи - моћан је фактор у подмлађивању зреле коже. Има моћна антиоксидативна својства која пружају безброј корисних услуга кожи, а главна је превенција бора. 

Фото: Депозит

Потражите кокосово уље или путер који штите кожу од стварања слободних радикала, а његово деловање против старења условљено је високим садржајем витамина Е. Нанесите их самостално или их помешајте са другим есенцијалним уљима за уклањање бора, лечење екцема, акни или целулита.

Ниацинамид (или витамин Б3)

Ако имате тамне мрље и ожиљке као резултат јаких акни током адолесценције или оштећења од сунца или нормалног старења коже, можете својој кожи вратити сјај ниацинамидом, дериватом витамина Б3.

Прочитајте још: Три трика која доводе до БЕСПРЕКОРНОГ ТЕНА

Стручњаци кажу да овај састојак креме против старења може побољшати хидратацију заштитне баријере коже у производњи колагена и готово аутоматски преокренути видљиво оштећење старења. Потражите креме са ниацинамидом за смањење упала, мрља и чак јаких акни на лицу.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas