· · Коментари: 0
ВРЕМЕ ЈЕ ЗА СУКЊЕ

Нега ногу: Лист купуса умирује капиларе, а соц од кафе чини чуда (РЕЦЕПТИ)

Топли дани су пред нама, па се полако извлачимо из панталона, а и сукње би могле да се носе без хулахопки.

1620802734_Depositphotos_1798718_xl-2015.jpg
Фото: Депозитфото

Са негом ногу крените од свакодневних топлих купки у вечерњим часовима, како бисте опустили ноге које отичу од целодневних активности.

Прочитајте још: Заводљив изглед уз ОТВОРЕНА ЛЕЂА - 5 савршених комбинација за топле дане! (ФОТО/ВИДЕО)

Фото: Депозит

Најједноставнији савет је да напуните каду топлом водом, у којој ћете растворити морску со и убацити неколико капи етеричног уља.

Тако ћете елиминисати и непријатна задебљања на стопалима, па и евентуалне гљивичне инфекције.

После 20 минута купке истуширајте се водом.

После 20 минута лешкарења, истуширајте се хладном водом. Утрљајте морску со дуж читавих ногу, а стопала можете посебно да "омекшате" у лавору са топлом водом.

Прочитајте још: Најлепши тренд 2021: Танани материјали преко ПОПЛИН хаљине (ФОТО)

Пилинг направите соцом од кафе или браон шећером.

У оба случаја ноге истрљајте грубим пешкиром, како бисте отклонили мртав слој коже, а затим урадите пилинг.

Облог за капиларе
Проблем са капиларима третирате кремама које хладе и садрже камфор, тимијан, невен... Направите и облог од јабуковог сирћета, тако што ћете памучну крпу натопити, па поставити директно на капиларе док се тканина не осуши. И листови купуса су добари, а прво држите их у фрижидеру, да буду хладни.

Помешајте кашику кафеног талога, две кашичице маслиновог уља и кашичицу меда, па нанесите на ноге (од стопала ка горе) и оставите да смеса одстоји пет до десет минута, а онда измасирајте ноге кружним покретима.

Маслиново уље најбоље храни кожу ногу.

Прочитајте још: Пет ТРИКОВА за неговану косу пуну волумена! Ове тајне знају само ФРИЗЕРИ и поделили су их са нама (ФОТО)

Исти ефекат добићете и ако помешате три кашике смеђег шећера са кашиком маслиновог уља и кашичицом цимета. После масаже, исперите смесу млаком водом.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.