Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ЗДРАВЉЕ

Превазиђите АНКСИОЗНОСТ помоћу ових савета

Некада је сви осетимо

1595406220_woman-in-gray-tank-top-while-sitting-on-bed-3807733.jpg
Фото: Пеxелс
Oglas

Анксиозност је физички и емоционални одговор на опасност. Често се јавља због малих ствари, веома лако је изгубити контролу због ње.

Прочитајте још: Продужите свој животни век: Како подићи добар холестерол?

Ови савети могу вам помоћи да је победите, али и да се опустите и забавите.

1. Застаните и насмејте се
Оставите све шта радите, станите и насмејте се. Истраживања су показала да смех смањује ниво стреса и чини вас мање анксиозним. 

Фото: Пеxелс

2. Започните терапију бојама
Терапија бојама је одличан начин да решите проблем анксиозности. Можете је спровести на својој одећи, или обојити зид одређеном бојом или бојама, попут нијанси блаве, љубичасте или зелене. Ову терапију је лако спровести када видите која боја прија вашим очима. 

3. Слушајте музику коју волите
Слушање музике сваког дана може да вам помогне да превазиђете анксиозност и да побољшате своје здравље. Нека вам расположење направи плејлисту. Због овога није лоше увек имати слушалице код себе – тако нећете сметати другима, а кад осетите да се анксиозност повећава, само укључите музику и искључите се потпуно из свега.

4. Искључите се у потпуности
Искључите све справице за комуникацију, привуците столицу, подигните ноге на њу и не радите ништа. Проведите то време мудро – то значи да не треба да гледате ТВ, не користите телефон, таблет и друге уређаје. Направите опуштајућу купку или ароматерапију. 

Фото: Пеxелс

5. Медитирајте
Научници су открили да медитирање повећава количину сиве материје у мозгу, што олакшава борбу са стресом. Такође су тестирали ефекте медитације на стрес и анксиозност, и сваки пут је исход био позитиван. Можете и да практикујете јогу код куће, која представља комбинацију физичког напрезања, медитације и вежби дисања које смањују анксиозност.

6. Омега-3 масне киселине и Б витамини
Анксиозност утиче на наш ум и тело – због тога би опоравак требао да укључи и једно и друго. Да бисте свом телу и уму обезбедили неопходне хранљиве материје, треба да једете храну богату омега-3 масним киселинама и Б витаминима.

Прочитајте још: Шоља овог напитка има више антиоксиданаса од мална!

Студије су показале да је витамин Б заслужан за добро ментално здравље, а да омега-3 масне киселине могу да смање симптоме депресије и анксиозности. Осим тога, треба смањити унос шећера, процесуиране хране и кофеина јер ће то резултирати бољим психичким стањем и лакшом борбом против стреса.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas