Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
АВИОНИ

Турска послала САОПШТЕЊЕ српским агенцијама: Нови УСЛОВИ за туристе, велика ОГРАНИЧЕЊА

Туркиш ерлајнс је српским агецнцијама послао обавештење да путници више немају право да у авион уносе лични пртљаг.

Aerodrom.jpg
Фото: Пиксабеј
Oglas

Међународна организација за цивилни саобраћај (ICAO) саветује авио компанијама да путницима ограниче и приступ тоалету, због њихове безбедности. Ово нарочито важи за кратке летове.

Прочитајте још: Кад путујете важно је да НЕ СЕДИТЕ НА ОВА СЕДИШТА како бисте избегли корону

"Туркиш ерлајнс" ускоро поново успостаља летове са Београдом, али под новим условима.

Нема више коферчића на точкиће Фото: Пиксабеј

"У складу са заштитним мерама у вези пандемије  вируса Ковид 19, како би се кретање и контакти унутар путничке кабине свели на минимум, унос личног пртљага у кабину неће бити могућ", пише у саопштењу ове авиокопаније.

Ручни пртљаг остаје истих димензија и предаје се уз већ чекиран кофер.

Дозвољени ручни пртљаг биће предат већ чекираном предатом пртљагу. Дакле, путник може да носи још један комад ручног до осам килограма и истих диментија као и до сада.

Пословни људи неће моћи да понесу врећу за одело, али ће тенисерима бити дозвољено да понесу рекет уколико је упакован у својој оригиналној торби.

Родитељи беба могу да унесу или торбу са стварима или лежаљку за малишана, не оба.

Родитељи са бебом могу да понесу један пртљаг. То може да буде торба са стварима за бебу или носиљка, али не оба.

Прочитајте још: Нова ПРАВИЛА за СРПСКЕ туристе: Антибакетријске кесице и једна БИТНА РАЗЛИКА у односу на ОБЕЋАНО

Ово правило неће важити за кесе са ставрима које су купљене у дјути фри шопу. На кратким летовима ће се препоручивати путницима да не устају током и иду у тоалет, како би се смањио контакт међу људима.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas