Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ЗАНИМЉИВОСТИ

МАЧКЕ из ТРИ разлога мењају БОЈУ СВОГ НОСИЋА, а да ли треба то да вас ЗАБРИНЕ?

Умеју од светлорозе да постану тамнорозе

1595798428_cat-4611189_640.jpg
Фото: Пиxабаy
Oglas

Можда сте приметили да неодољиви носићи наших мезимаца умеју да промене боју, па да од светлорозе постану тамнорозе. Да ли је то разлог за забринутост?

Прочитајте још: ИЗИ има само 1,5 килограма и често шета центром БЕОГРАДА: Да ли је он НАЈМАЊИ ПАС на свету?

Фото: Пиксабеј

- Мачји носићи мењају боју када су маце узбуђене и срећне након играња, или када су под стресом, када се уплаше. То се догађа када дође до изненадног пораста броја откуцаја срца, односно убрзан пулс и скока крвног притиска - објашњава др вет. мед. Џени Кистлер из болнице за животиње - Брандермил" у Вирџинији.

Прочитајте још: МАЧКЕ се увлаче у КРЕВЕТ из 5 разлога, а један ће ЗАБРИНУТИ власника

Нема разлога за забринутост ако се боја носића убрзо врати у нежно розе, као и раније.

Важно је знати да и температура тела има улогу у овом феномену. Наиме, мачји носић је део тела који је изразито васкуларизован - крцат је крвним судовима, те нос реагује на промену температуре тела мачке, која може бити узрокована спољашњим температурама.

Прочитајте још: Мачак СЕМ је служио на ратним бродовима, преживео ТРИ ТОРПЕДА и отишао у ПЕНЗИЈУ

Када је хладно, мацама ће нос бити светле боје, а током врелих летњих дана биће тамнији.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas