Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
интересантно

Необична правила образовања у Јапану? Немају контролне до 4. разреда, сами чисте учионице...

У јапанским школама постоје врло необична правила која помажу децу у развоју и васпитању на потпуно другачији начин.

1618922976_Depositphotos_26343769_s-2019.jpg
Фото: Депосит
Oglas

Јапанци школовање сматрају врло важном одскочном даском. Зато је у тој земљи 210 школских дана. Иако постоји много сличности између јапанског образовног система и оног који се следи у другим земљама, постоји неколико аспеката који га чине једним од најучинковитијих у свету.

Деца у Јапану немају контролне до 4. разреда

Можда се чини необично, али јапанске школе манире стављају испред знања. Њихов циљ је у прве три године је успоставити добре манире и навике код деце, а не просуђивати њихово знање. Уче децу како да буду великодушна, емпатична и саосећајна. Такође, важно им је да их науче да поштују друге и да развију нежну везу с природом и животињама.

Прочитајте још: Принц Филип је добијао СВЕ ТАЈНЕ извештаје о посетама НЛО, а занимао га је један ИНЦИДЕНТ

Ученике подстичу да једу са учитељима

У Јапану се сматра да заједничко обедовање ученика и учитеља подстиче градњу позитивне везе. Током оброка се могу одвијати разговори који помажу изградити топлију, породичну атмосферу.

Деца сама одржавају простор чистим
Иако школе у остатку свијета запошљавају домаре и спремачице, у Јапану то није случај. Тамо су ученици одговорни за чистоћу учионица, па чак и тоалета. Јапански образовни систем верује да заједничко чишћење подстиче ученике да међусобно помажу и раде у тимовима. Проводећи време бришући столове и метући подове, ученици уче поштовати свој и туђи рад.

Такође, јапански образовни систем осигурава деци здраве и уравнотежене оброке. У јавним основним и средњим школама ручак се кува према стандардизованом јеловнику који су развили здравствени радници и квалификовани кувари.

Ученици након наставе похађају радионице

Радионице су врло популарне у Јапану, а одржавају се након завршетка школе. На њима ученици уче нове вештине, а није чудно ни да их деца похађају током викенда и празника.

Јапански ученици уче поезију и јапанску калиграфију

Јапанска калиграфија, која се назива и Сходо, облик је уметности у ком људи исписују знакове. С друге стране, хаику је облик поезије у ком се једноставним фразама читатељима преносе дубоке емоције. Сматра се да овај облик поезије има интелектуалне, терапеутске и естетске учинке. Обе технике уче ђецу да поштују своју традицију и цене своју културу.

Прочитајте још: НАЈДУЖА НОЋ у историји човечанства догодила се 536. године и трајала је 18 месеци. Шта се тачно десило?

Готово сви ученици носе школске униформе

Јединствена политика у готово свим средњим школама у Јапану циља на уклањање препрека и помагање ученицима у стварању осећаја заједништва. Кодекс одевања омогућује усмеравање ученика према учењу, а децу подстиче на самоизражавање другим методама, а не само кроз стил одевања.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas